Eplan sluit deal met Siemens voor elektrische ontwerpsoftware

Bedrijfsnieuws 25/07/2013 16:35:57

Eplan is een 'Siemens PLM Solution Partner' geworden. Dat betekent dat u zich voortaan een combinatie van Eplan's elektrische ontwerpsoftware en het Siemens' PLM-platform kunt aanschaffen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vintecc: Digital Twin As a Service

Slim bugs checken in software

Automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen gebundeld

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET – Half april 2013 hebben Eplan - een dochteronderneming van Duits kastenbouwer Rittal - en Siemens PLM een akkoord gesloten. Daarmee is Eplan voortaan een Solution Partner van Siemens PLM, een onderdeel van de 'Industry Software'-tak van het Duitse engineeringconcern.

In de praktijk betekent dit dat Eplan voortaan ook gebruik kan maken van de PLM-omgeving van Siemens. Die software heeft al een brede klantenbasis wereldwijd, waardoor Eplan meteen toegang krijgt tot een brede waaier aan nieuwe potentiële klanten.

Anderzijds dicht Teamcenter van Siemens een lacune in de Eplan-software: tot nu was deze eerder 'stand alone', en kon het elektrisch ontwerp niet ingeschoven worden in het digitale productcreatieproces van gebruikers van PLM-software .

Via PLM kunnen bijvoorbeeld verschillende teams, verspreid over de hele wereld, tegelijk aan ontwerpen werken, zonder dat de consistentie van de data in het gedrang komt.

Eplan heeft daarvoor een universele module ontwikkeld die zijn software integreert in PLM-systemen. Daar heeft Siemens van zijn kant op ingehaakt via een 'integratie unit' die met deze module is verbonden. Alvast Teamcenter-gebruikers kunnen zo het elektrisch ontwerp in hun digitale productmodel inschuiven.

Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eplan, is blij met de ontwikkeling: "De integratie van ons platform in Teamcenter opent voor ons veel deuren in de groeiende markt van PLM-oplossingen. "

Onduidelijk is evenwel of het om een exclusief akkoord gaat met deze PLM-leverancier of dat er nog samenwerkingen met andere PLM-softwareontwikkelaars volgen. << (Bert Belmans) (foto: Eplan, Maximilian Brandl)

ACHTERGROND
Eplan is een dochteronderneming van Rittal International en daarmee onderdeel van de Friedhelm Loh Group, met wereldwijd 11.500 werknemers en een omzet in 2011 van 2,2 miljard euro. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners