Eplan draagt Autodesk-activiteit over aan nieuw zusterbedrijf Kuttig

Bedrijfsnieuws 19/08/2013 16:32:03

Kuttig Computeranwendungen, één van Duitslands grootste Autodesk-partners, maakt voortaan deel uit van Friedhelm Loh Group. Daardoor krijgt Eplan een nieuwe rol binnen de groep toebedeeld.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

GBM Works test vibro-drillen van monopiles

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET – De Duitse Friedhelm Loh Group, het moederbedrijf van onder meer Eplan en Rittal, zet zijn pionnen voor de toekomst uit. Het heeft net Kuttig, een grote Autodesk-partner in Duitsland, voor een niet nader genoemd bedrag weten in te lijven.

Daarmee versterkt het zijn softwarepoot, die tot nu alleen bestond uit Eplan, dat zowel elektrisch als mechanisch georiënteerde software ontwikkelt. Kuttig vult dat aan met expertise op het gebied van ontwerp- en PLM-software van Autodesk.

De overname gaat gepaard met verschuivingen binnen de bedrijfsstructuur. Zo zal Eplan – tot nu ook een Autodesk Reseller – al zijn activiteiten op het vlak van mechanica overdragen aan het nieuwe zusterbedrijf Kuttig. Daardoor ziet dat laatste bedrijf zijn omzet op vlak van Autodesk-producten in één klap verdubbelen.

Maximilian Brandl, zaakvoerder van Eplan en verantwoordelijk voor de integratie van beide ondernemingen: “Pas wanneer men het totaalproces van de klant optimaliseert, ontstaat voor hem een echte meerwaarde. Centrale rol binnen dit proces is weggelegd voor de integratie van de drie voornaamste disciplines mechanica, elektronica en software. Met de experten van Kuttig aan boord zal onze positie aanzienlijk verbeteren."

Wat de overname voor de Belgische en Nederlandse Eplan-klanten betekent, bijvoorbeeld op het vlak van support, is niet duidelijk. Wel laat de groep in een mededeling weten dat Eplan 'zich voortaan zal toeleggen op de integratie van de verschillende disciplines'.

Vast staat wel dat de ondernemingsalliantie van Eplan, Rittal en (het eind mei 2013 ook al overgenomen) Kiesling alvast in Duitsland voortaan over een stevig uitgebreid competence center voor mechatronische CAD- en PLM-oplossingen beschikt. << (Bert Belmans) (foto: Rittal, Friedhelm Loh - directievoorzitter van de Friedhelm Loh Group)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners