• 19/08/2013

Eplan draagt Autodesk-activiteit over aan nieuw zusterbedrijf Kuttig

Kuttig Computeranwendungen, één van Duitslands grootste Autodesk-partners, maakt voortaan deel uit van Friedhelm Loh Group. Daardoor krijgt Eplan een nieuwe rol binnen de groep toebedeeld.

Trefwoorden: #autodesk, #eplan, #Friedhelm Loh, #kiesling, #rittal

Lees verder

Techniek

( Foto: Rittal, Friedhelm Loh - directievoorzitter van de Friedhelm Loh Group )

ENGINEERINGNET – De Duitse Friedhelm Loh Group, het moederbedrijf van onder meer Eplan en Rittal, zet zijn pionnen voor de toekomst uit. Het heeft net Kuttig, een grote Autodesk-partner in Duitsland, voor een niet nader genoemd bedrag weten in te lijven.

Daarmee versterkt het zijn softwarepoot, die tot nu alleen bestond uit Eplan, dat zowel elektrisch als mechanisch georiënteerde software ontwikkelt. Kuttig vult dat aan met expertise op het gebied van ontwerp- en PLM-software van Autodesk.

De overname gaat gepaard met verschuivingen binnen de bedrijfsstructuur. Zo zal Eplan – tot nu ook een Autodesk Reseller – al zijn activiteiten op het vlak van mechanica overdragen aan het nieuwe zusterbedrijf Kuttig. Daardoor ziet dat laatste bedrijf zijn omzet op vlak van Autodesk-producten in één klap verdubbelen.

Maximilian Brandl, zaakvoerder van Eplan en verantwoordelijk voor de integratie van beide ondernemingen: “Pas wanneer men het totaalproces van de klant optimaliseert, ontstaat voor hem een echte meerwaarde. Centrale rol binnen dit proces is weggelegd voor de integratie van de drie voornaamste disciplines mechanica, elektronica en software. Met de experten van Kuttig aan boord zal onze positie aanzienlijk verbeteren."

Wat de overname voor de Belgische en Nederlandse Eplan-klanten betekent, bijvoorbeeld op het vlak van support, is niet duidelijk. Wel laat de groep in een mededeling weten dat Eplan 'zich voortaan zal toeleggen op de integratie van de verschillende disciplines'.

Vast staat wel dat de ondernemingsalliantie van Eplan, Rittal en (het eind mei 2013 ook al overgenomen) Kiesling alvast in Duitsland voortaan over een stevig uitgebreid competence center voor mechatronische CAD- en PLM-oplossingen beschikt.


(Bert Belmans)