Netwerk leidt mechanical werkvoorbereiders op voor Antwerpse (petro)chemie

opleiding 3/09/2013 15:27:19

Het bureau Netwerk gaat zijn eigen en externe mensen opleiden als mechanical voorbereider in onderhoud voor de (petro)chemische industrie in het Antwerpse. Dat is een knelpuntberoep.

Lees hieronder verder   
Verwant

Steunmaatregelen houden faillissementen kunstmatig laag

Succesvol virtueel Navingo Career Event 2020

Ondanks coronacrisis blijft farma- en chemiesector aanwerven

Wat triggert de ingenieur? - artikel

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Navingo Career Event goes digital

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerpse bureau Netwerk, dat technische mensen detacheert voor projecten, gaat een aantal van zijn medewerkers een opleiding geven die zich specifiek toespitst op de functie van mechanical werkvoorbereider voor onderhoudsinterventies en shutdowns in de petro- en chemische industrie.

Belangrijker is dat de opleiding ook open staat voor technici buiten Netwerk én dat mechanical werkvoorbereider een knelpuntberoep is. Maar dat geldt voor alle onderhoudsgerelateerde banen.

"Als petro- of chemische bedrijven installaties uit dienst nemen voor onderhoud of uitbreiding, heeft dat een enorme impact. De werkzaamheden dienen kort, efficiënt en veilig te verlopen. De rol van een werkvoorbereider is niet alleen cruciaal, hij is ook heel complex", zegt Maurice van Lint, Algemeen Directeur van Netwerk.

Voor de cursus ging het bureau alvast in zee met deskundigen uit de bedrijfswereld die hun sporen verdiend hebben. Op het lesrooster staan onder meer stellingbouw, isolatie, piping, mechanical, digitalisering, maar ook andere relevante specialisaties.

De bedoeling is de procedures in de mate van het mogelijke te standaardiseren, de theorie te bundelen en de parate kennis van de werkvoorbereiders in spé op te vijzelen. Deze eerste cursusreeks voor opleiding telt naar verluidt 15 cursisten.

“Want we gaan dit cursusproces zeker verder zetten", aldus van Lint, "met het oog op de samenstelling van grotere teams. Die kunnen we dan als een geroutineerde task force inzetten voor gespecialiseerde projecten.” (Bert Belmans) (foto: Netwerk, Maurice van Lint)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Biodiesel uit afval helpt CO2-emissies te verminderen

In de transportsector wordt bij het verlagen van CO2-emissies vaak richting elektrische trucks gekeken, maar biodiesel HVO, gemaakt uit afvalstoffen, is eveneens een valabel alternatief.

Elektrisch aangedreven locomotief milieuvriendelijker en kostenefficiënter

Siemens Mobility ontwikkelde de Vectron Dual Mode-locomotief, die de voordelen van elektrische aandrijving gebruikt waar mogelijk en overschakelt naar diesel waar nodig.

Multimodale Baanbrekers-awards voor Volvo Cars, Shipit en Liesbeth Grieten

Logistiek Vlaanderen koos tijdens een virtueel event voor enerzijds baan­brekende multi­modale projecten en anderzijds een baan­brekende multi­modale personaliteit.

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners