Netwerk leidt mechanical werkvoorbereiders op voor Antwerpse (petro)chemie

opleiding 3/09/2013 15:27:19

Het bureau Netwerk gaat zijn eigen en externe mensen opleiden als mechanical voorbereider in onderhoud voor de (petro)chemische industrie in het Antwerpse. Dat is een knelpuntberoep.

Lees hieronder verder   
Verwant

83% van Belgische werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

30.000 STEM-profielen gezocht voor toekomstige klimaatneutrale industrie

Navingo heeft Career Podcast gelanceerd

Mark Thys wordt nieuwe Managing Director bij Belgische tak Renewi

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerpse bureau Netwerk, dat technische mensen detacheert voor projecten, gaat een aantal van zijn medewerkers een opleiding geven die zich specifiek toespitst op de functie van mechanical werkvoorbereider voor onderhoudsinterventies en shutdowns in de petro- en chemische industrie.

Belangrijker is dat de opleiding ook open staat voor technici buiten Netwerk én dat mechanical werkvoorbereider een knelpuntberoep is. Maar dat geldt voor alle onderhoudsgerelateerde banen.

"Als petro- of chemische bedrijven installaties uit dienst nemen voor onderhoud of uitbreiding, heeft dat een enorme impact. De werkzaamheden dienen kort, efficiënt en veilig te verlopen. De rol van een werkvoorbereider is niet alleen cruciaal, hij is ook heel complex", zegt Maurice van Lint, Algemeen Directeur van Netwerk.

Voor de cursus ging het bureau alvast in zee met deskundigen uit de bedrijfswereld die hun sporen verdiend hebben. Op het lesrooster staan onder meer stellingbouw, isolatie, piping, mechanical, digitalisering, maar ook andere relevante specialisaties.

De bedoeling is de procedures in de mate van het mogelijke te standaardiseren, de theorie te bundelen en de parate kennis van de werkvoorbereiders in spé op te vijzelen. Deze eerste cursusreeks voor opleiding telt naar verluidt 15 cursisten.

“Want we gaan dit cursusproces zeker verder zetten", aldus van Lint, "met het oog op de samenstelling van grotere teams. Die kunnen we dan als een geroutineerde task force inzetten voor gespecialiseerde projecten.” (Bert Belmans) (foto: Netwerk, Maurice van Lint)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners