• 07/10/2013

Open Bedrijvendag 2013 lokte 695.000 bezoekers

De bezoekers aan de 23ste edite van de Open Bedrijvendag hadden dit jaar de keuze uit zo'n 350 bedrijven.

Trefwoorden: #case new holland, #coca cola, #Febelcar, #kris peeters, #nieuw industrieel beleid, #open bedrijvendag, #total

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Matthias Lievens, directeur Open Bedrijvendag: “Open Bedrijvendag toont nog maar eens hoe gevarieerd het Belgische bedrijfslandschap wel is. De vele bedrijven die vandaag hun deuren openden, toonden het beste van zichzelf: dynamiek, innovatie, ondernemerschap en vooral een open geest naar de toekomst.”

Thema dit jaar was ‘Nieuw Industrieel Ondernemen’. In elk van de 29 themabedrijven kon de bezoeker ontdekken welke acties zij ondernemen om koploper te blijven in hun sector. Duurzaamheid, degelijk HR-beleid, state-of-the art productieprocessen, digitalisering en een geïntegreerde aanpak ervan zijn de uitdagingen voor de toekomst.

De opening van deze 23ste editie van Open Bedrijvendag gebeurde door Minister-President Kris Peeters bij Skyman International uit Boom, dat onder meer samenwerkt met Sirris.

“Wat Sky Man International toont, is dat de transformatie van oude industrie naar nieuwe industrie (de focus van het Nieuw Industrieel Beleid), in een klein hoekje kan zitten. Dit bedrijf is erin geslaagd om met een gespecialiseerd nicheproduct (hangbruggen en gevelplatformen) een wereldspeler te worden. Hiermee bewijst het dat het Nieuw Industrieel Ondernemen niet alleen is weggelegd voor grote bedrijven, maar ook voor KMO’s”, aldus minister-president Peeters.

Federatie in de kijker was dit keer Febelcar, Koninklijke Belgische Federatie van carrosseriebedrijven. De 600 aangesloten carrosseriebedrijven en circa 5.000 medewerkers herstellen zo’n 500.000 wagens per jaar. Menig bezoeker zag zijn jongensdroom uitkomen in een van de 21 deelnemende carrossiers.


(GL) (bon en foto: Open Bedrijvendag)

Een overzicht van de meest bezochte bedrijven per provincie:
Oost-Vlaanderen:

Cavalier (Eeklo): 3500
Nieulandt Recycling (Aalst): 2000
Likeurstokerij De Klok (Serskamp): 2000

West-Vlaanderen:
Dovy Keukens (Roeselare): 11.000
Triporteur (Wervik): 8.000
Brouwerij De Halve Maan (Brugge): 8.000
Focus/WTV (Roeselare): 8.000

Antwerpen:
Coca Cola (Wilrijk): 10.000
Antwerp Diamond Centre (Antwerpen): 4.000
Total (Antwerpen): 2100

Limburg:
AZ Vesalius (Tongeren): 5.000
Ebema (Zutendaal): 4.000
Diresco (Opglabbeek): 3.000

Vlaams-Brabant en Brussel:
Bebat (Tienen): 2.000
FAVV (Leuven): 600

Op de foto:
Kris Peeters met Matthias Lievens, directeur Open Bedrijvendag (rechts) en Kris Govaerts, CEO Skyman (links)