Zet uw fysieke activa op het juiste spoor met ISO 5500x standaard - advertorial

Technisch nieuws 28/01/2014 9:56:17

Als expert werd het KPMG Global Asset Management Competence Center vanaf het begin formeel betrokken bij het opstellen van een nieuwe ISO 5500x standaard over Asset Management.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Modular software performance

B&R Webinar

dinsdag 6 oktober 2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe ISO 5500x standaard plaatst fysieke activa letterlijk in een waarde context, waardoor de definitie van een asset als volgt kan gedefinieerd worden: “Iets wat een potentiële of werkelijke waarde heeft voor een organisatie”.

Deze waarde kan tastbaar of ontastbaar zijn, financieel of niet-financieel en houdt rekening met de performantie en risico’s van de activa.

Focus op waarde
We verwachten dat de nieuwe standaard een aantal belangrijke doelen zal bereiken met concrete toegevoegde waarde voor activa intensieve ondernemingen: wereldwijde benchmarking, integratie met financiën en de boekhouding, waarde creatie op de balans, transparantie, bewustwording van de directie en competitief voordeel.

Ondernemingen die conform zijn met ISO 5500x kunnen hun accreditatie gebruiken om zich te onderscheiden van de concurrentie bij nieuwe bedrijfskansen.

Een vijf-stappen actieplan

  • Stap 1: begrijpen waarom u aan de ISO 5500x standaard wilt voldoen
  • Stap 2: beoordelen van de huidige manier van werken ten opzichte van de standaard
  • Stap 3: opstellen van een implementatieplan
  • Stap 4: implementatie
  • Stap 5: accreditatie

Zelfs wanneer u niet van plan bent voor een accreditatie te gaan, zullen de richtlijnen voor het optimaliseren van de hele asset levenscyclus u helpen een gezond evenwicht te vinden tussen investeringen, onderhoud, asset performantie en risico’s die kunnen leiden tot besparingen en opbrengsten voor uw onderneming.

Wij kunnen u helpen met de implementatie van de nieuwe ISO 5500x om tot een robuust, meerwaarde creërend asset management plan te komen, of we kunnen uw onderneming via een audit toetsen tegen de ISO 55001 standaard voor attestatie.

Om deel te nemen aan een van onze volgende informatie sessies, waarin u meer te weten kunt komen over de nieuwe ISO 5500x, kunt u vandaag nog contact opnemen met één van onze experts. <<

Volgende informatie sessie
Datum: 18/02/2014
Locatie: KPMG Gent
Wanneer: van 08:00 tot 10:30 in de voormiddag
Taal: Nederlands
Gratis indien geregistreerd

Voor meer informatie:
KPMG
Alain D'Hoe (COO Global Asset Management Competence Center)
Prins Boudewijnlaan 24d -2550 Kontich
alaindhoe@kpmg.com - www.kpmg.be/amcc
Tel: +32 (0)3 821 17 36

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
KPMG
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Microplastics hopen zich op in zee

Tegen 2100 kan 69% van het wateroppervlak van de Middellandse Zee en 54% van het oppervlak van de Gele Zee vervuild zijn met microplastics, aldus een studie van onder meer VLIZ en UGent.

Greet Vanderheyden moet duurzaamheid Arcadis uitbouwen

Sinds begin september is Greet Vanderheyden als Senior Consultant Sustainability verantwoordelijk voor de uitbouw van duurzaamheid bij internationaal ontwerp- en consultancybureau Arcadis.

Vintecc: Digital Twin As a Service

Vintecc staat voor ‘smart & connected machines’, mobiele en industriële machines die, dankzij doorgedreven intelligentie, autonomer en/of efficiënter kunnen werken. Industrie 4.0 dus.

Octrooiaanvragen innovatieve batterijtechnologie naar nieuw record

Uitvindingen voor elektriciteitsopslag zijn de laatste dertien jaar jaarlijks met 14% toegenomen, aldus een studie van het Europees Octrooibureau en het Internationaal Energieagentschap.

Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

Mechels ontwikkelaar van beeldsensoren Caeleste en Kontichse snijmachineproducent FAM winnen de prijs Leeuw van de Export 2020. Deze werd uitgereikt tijdens een online awardshow.

wire and Tube zal zeer waarschijnlijk in december toch doorgaan

Verschillende Europese koepelorganisaties en grote bedrijven hebben zich uitgesproken om wire and Tube coranoproof te laten doorgaan van 7 tot 11 december in Düsseldorf.

Ambitie om van Vlaanderen industriële topregio in Europa te maken

Het Vlaams industrieforum is een samenwerking tussen de Vlaamse regering, essenscia, Agoria, Fedustria en Fevia om dit doel te bereiken.

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners