• 28/01/2014

Zet uw fysieke activa op het juiste spoor met ISO 5500x standaard

Als expert werd het KPMG Global Asset Management Competence Center vanaf het begin formeel betrokken bij het opstellen van een nieuwe ISO 5500x standaard over Asset Management.

Trefwoorden: #asset management, #ISO 5500x standaard, #KPMG, #KPMG Global Asset Management Competence Center

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe ISO 5500x standaard plaatst fysieke activa letterlijk in een waarde context, waardoor de definitie van een asset als volgt kan gedefinieerd worden: “Iets wat een potentiële of werkelijke waarde heeft voor een organisatie”.

Deze waarde kan tastbaar of ontastbaar zijn, financieel of niet-financieel en houdt rekening met de performantie en risico’s van de activa.

Focus op waarde
We verwachten dat de nieuwe standaard een aantal belangrijke doelen zal bereiken met concrete toegevoegde waarde voor activa intensieve ondernemingen: wereldwijde benchmarking, integratie met financiën en de boekhouding, waarde creatie op de balans, transparantie, bewustwording van de directie en competitief voordeel.

Ondernemingen die conform zijn met ISO 5500x kunnen hun accreditatie gebruiken om zich te onderscheiden van de concurrentie bij nieuwe bedrijfskansen.

Een vijf-stappen actieplan

  • Stap 1: begrijpen waarom u aan de ISO 5500x standaard wilt voldoen
  • Stap 2: beoordelen van de huidige manier van werken ten opzichte van de standaard
  • Stap 3: opstellen van een implementatieplan
  • Stap 4: implementatie
  • Stap 5: accreditatie

Zelfs wanneer u niet van plan bent voor een accreditatie te gaan, zullen de richtlijnen voor het optimaliseren van de hele asset levenscyclus u helpen een gezond evenwicht te vinden tussen investeringen, onderhoud, asset performantie en risico’s die kunnen leiden tot besparingen en opbrengsten voor uw onderneming.

Wij kunnen u helpen met de implementatie van de nieuwe ISO 5500x om tot een robuust, meerwaarde creërend asset management plan te komen, of we kunnen uw onderneming via een audit toetsen tegen de ISO 55001 standaard voor attestatie.

Om deel te nemen aan een van onze volgende informatie sessies, waarin u meer te weten kunt komen over de nieuwe ISO 5500x, kunt u vandaag nog contact opnemen met één van onze experts.


Volgende informatie sessie
Datum: 18/02/2014
Locatie: KPMG Gent
Wanneer: van 08:00 tot 10:30 in de voormiddag
Taal: Nederlands
Gratis indien geregistreerd

Voor meer informatie:
KPMG
Alain D'Hoe (COO Global Asset Management Competence Center)
Prins Boudewijnlaan 24d -2550 Kontich
alaindhoe@kpmg.com - www.kpmg.be/amcc
Tel: +32 (0)3 821 17 36

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
KPMG


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.