Google neemt specialist in kunstmatige intelligentie over

Economie 29/01/2014 16:04:50

De Amerikaanse zoekmachinegigant betaalt 363 miljoen euro voor DeepMind, een toonaangevend bedrijf in deze sector, aldus kenners.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Het Londense bedrijf DeepMind is opgericht door neurowetenschapper en voormalig schaakwonder Demis Hassabis, Mustafa Suleyman en Shane Legg.

Het drie jaar oude bedrijf is gericht op Deep Learning: het ontwikkelen van computertechnologie die in staat is de werking van het menselijk brein na te bootsen.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het herkennen van voorwerpen of gemoedstoestanden, het voorspellen van gedrag of het beter worden in het uitvoeren van bepaalde taken door opgedane ervaring. De eerste commerciële toepassingen van het bedrijf zijn gericht op simulaties, videospellen en een aanbevelingensysteem voor e-commerce.

Kenners stellen dat DeepMind een heel belangrijke speler is waar het gaat om kunstmatige intelligentie, aldus technologiesite Re/code. Het bedrijf zou al voor ruim 50 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald.

Verschillende miljardairs behoren tot de investeerders in DeepMind, zoals Skype and Kazaa ontwikkelaar Jaan Tallinn. Ook Founders Fund en Horizons Ventures ondersteunen het bedrijf financieel.

Naar verluidt heeft het bedrijf zo’n vijftig medewerkers in dienst en is het druk in de weer om talent voor de neus van Google, Facebook and Baidu weg te kapen. Facebook had ook interesse in DeepMind, maar die besprekingen liepen vorig jaar om onbekende reden spaak.

Voor Google zou het de grootste Europese overname tot nu toe zijn, waarbij Google CEO Larry Page de overname eigenhandig begeleidde. Google zou de technieken van DeepMind vooral willen gebruiken om de resultaten van hun zoek- en vertaalmachines te verbeteren. Ook is het in te zetten voor hun spraaktechnologie en het creëren van een zelf lerend systeem in Google Glass.

Er is veel speculatie gaande in de technologiesector wat deze overname betekent in het licht van de eerdere overnames van Nest, maker van thermostaten en brandalarmen, en robotgigant Boston Dynamics.

Dit bedrijf bouwt onder andere onderzoeksrobots voor het Pentagon, met BigDog - een robot bestemd voor het Amerikaanse leger - als kroon op hun werk. << (Lydia Heida) (foto: Spencer E Holtaway)


Video:
de Big Dog van Boston Dynamics

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners