Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

Economie 13/02/2014 12:19:19

Google legt zich (ook) toe op verbeteren van industrierobots in productieomgevingen, wil versneld robots in Foxconns fabrieken installeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Meerderheid Britten staat achter kernenergie, claimt NNWE

Is Noors continentaal plat nog interessant voor Belgische toeleveranciers?

Siemens kiest Groot-Brittannië voor nieuwe windturbinefabriek

Ex-Siemens CEO Peter Löscher wordt voorzitter van Sulzer-groep

Umicore opent Chinese katalysatorenfabriek

Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Andy Rubin, het voormalige hoofd van de Android-afdeling en huidige chef van de robotdivisie bij Google, werkt nauw samen met Terry Gou, de topman van het Taiwanese Foxconn, aan Google visie op robots. Dat meldt The Wall Street Journal.

De samenwerking is niet alleen bedoeld voor Google. In ruil gaat Google dan Foxconn, bekend van de fabricage van iPhones en iPads, helpen om sneller robots in te zetten in zijn fabrieken. Gou zou bijzonder gecharmeerd geweest zijn door enkele demonstraties van Rubin daarvan tijdens een recente vergadering in Taipei.

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het maakt producten van onder meer Apple, Microsoft, Nintendo en talloze andere grote namen. Het bedrijf kwam de laatste jaren geregeld in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden.

Google van zijn kant is nog maar vrij recent in robotica geïnteresseerd geraakt. Het bedrijf heeft daarvoor dit jaar en vorig jaar al wel een hele reeks overnames gedaan, waaronder die van Schaft Inc (foto). Het is Rubin die dat initiatief onder zijn hoede heeft.

Op dit moment lijkt Google zich – wat de industriële versies betreft - te beperken tot het verbeteren van robots in productieomgevingen en fabrieken. Gezien de notoriteit van Foxconn op dit gebied, is het dus niet zo verwonderlijk dat de twee samenwerken.

Volgens de bronnen van de Wall Street Journal gaat de samenwerking inderdaad over het versneld inzetten van robots voor beide bedrijven.

Google wil niet op de berichtgeving reageren. << (bron: ZDNet Benelux, Frederic Petitjean) (foto: YouTube / Schaft Inc.)

FOTO
Humanoïde robot waarmee Schaft Inc deelnam aan de fameuze Darpa Competition. Schaft werd in 2013 overgenomen door Google. Bij Foxconn gaat het om een ander type robot, een industrieversie. <<LEESTIPS

Google-robots overheersen DARPA Robotics Challenge 2013 (+video’s)

Chinese noedelrobot meer dan helft goedkoper dan jobstudent (+video)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners