Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

Economie 13/02/2014 12:19:19

Google legt zich (ook) toe op verbeteren van industrierobots in productieomgevingen, wil versneld robots in Foxconns fabrieken installeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Meerderheid Britten staat achter kernenergie, claimt NNWE

Is Noors continentaal plat nog interessant voor Belgische toeleveranciers?

Siemens kiest Groot-Brittannië voor nieuwe windturbinefabriek

Ex-Siemens CEO Peter Löscher wordt voorzitter van Sulzer-groep

Umicore opent Chinese katalysatorenfabriek

Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Practical training EN ISO 13849-1

Pilz Academy - Herentals

donderdag 26 november 2020

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Andy Rubin, het voormalige hoofd van de Android-afdeling en huidige chef van de robotdivisie bij Google, werkt nauw samen met Terry Gou, de topman van het Taiwanese Foxconn, aan Google visie op robots. Dat meldt The Wall Street Journal.

De samenwerking is niet alleen bedoeld voor Google. In ruil gaat Google dan Foxconn, bekend van de fabricage van iPhones en iPads, helpen om sneller robots in te zetten in zijn fabrieken. Gou zou bijzonder gecharmeerd geweest zijn door enkele demonstraties van Rubin daarvan tijdens een recente vergadering in Taipei.

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het maakt producten van onder meer Apple, Microsoft, Nintendo en talloze andere grote namen. Het bedrijf kwam de laatste jaren geregeld in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden.

Google van zijn kant is nog maar vrij recent in robotica geïnteresseerd geraakt. Het bedrijf heeft daarvoor dit jaar en vorig jaar al wel een hele reeks overnames gedaan, waaronder die van Schaft Inc (foto). Het is Rubin die dat initiatief onder zijn hoede heeft.

Op dit moment lijkt Google zich – wat de industriële versies betreft - te beperken tot het verbeteren van robots in productieomgevingen en fabrieken. Gezien de notoriteit van Foxconn op dit gebied, is het dus niet zo verwonderlijk dat de twee samenwerken.

Volgens de bronnen van de Wall Street Journal gaat de samenwerking inderdaad over het versneld inzetten van robots voor beide bedrijven.

Google wil niet op de berichtgeving reageren. << (bron: ZDNet Benelux, Frederic Petitjean) (foto: YouTube / Schaft Inc.)

FOTO
Humanoïde robot waarmee Schaft Inc deelnam aan de fameuze Darpa Competition. Schaft werd in 2013 overgenomen door Google. Bij Foxconn gaat het om een ander type robot, een industrieversie. <<LEESTIPS

Google-robots overheersen DARPA Robotics Challenge 2013 (+video’s)

Chinese noedelrobot meer dan helft goedkoper dan jobstudent (+video)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Het INCITE-project demonstreert chemo-enzymatische processen op industriële schaal, om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen in vergelijking met traditionele chemische synthese.

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Tijdens de eerste pan-Europese GAIA-X-top werd ’Gaia-X for Belgium’ gelanceerd. Dit wordt een hub van het Europese Gaia-X project, dat werkt aan een cloud en datastrategie.

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Brandveiligheid is een complexe materie, gebonden aan vele wetten en regels die niet altijd goed op elkaar afgestemd zijn. Siemens wil een rol spelen in het verbeteren en verduidelijken.

Nieuwe satelliet moet stijging zeespiegel in kaart te brengen

ESA lanceert op 21 november haar nieuwste aardobservatiesatelliet, de Sentinel-6 Michael Freilich. Deze satelliet is van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoek naar klimaatverandering.

OWS overgenomen door Normec Group

De Normec Group (Normec) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Organic Waste Systems (OWS) van de aandeelhouders.

Nieuwe tool bepaalt virus­over­draag­baar­heid tussen dier en mens

UTwente bootste celoppervlakken met daarop de suikers waaraan een virus hecht op moleculair niveau na. Het blijkt dat voor een succesvolle overdracht ongeveer 8 bindingsplaatsen nodig zijn.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners