• 18/03/2014

Imtech bevestigt: onethisch gedrag bij managers Zwitsers dochterbedrijf

Imtech laat weten dat het 'onethische praktijken" heeft ontdekt bij zijn Zwitsers dochterbedrijf Fritz & Macziol Schweiz. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.

Trefwoorden: #Fritz & Macziol, #imtech, #justitie, #Macziol, #onethisch, #seco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech, vorig jaar aangestelde CEO Gerard van de Aast )

ENGINEERINGNET.NL – De technische dienstverlener had al in februari van dit jaar een intern onderzoek aangekondigd naar zijn dochteronderneming Fritz & Macziol, nadat de directie van deze firma in de media in opspraak was geraakt.

Imtech stelde een onderzoekscommissie samen, bestaande uit externe advocaten, boekhouders en forensische specialisten, in samenwerking met de Zwitserse justitie, dat op zijn beurt een onderzoek instelde naar mogelijke onwettelijke praktijken.

'De eerste bevindingen wijzen erop dat er niet-zakelijke relaties bestonden tussen de voormalige directie van Fritz & Macziol Schweiz en bepaalde ambtenaren", schrijft Imtech in de mededeling.

"Bijvoorbeeld buitensporig amusement, al te informele contacten en dubieus zakelijk gedrag." Er zouden ook tekenen van belangenvermenging bij het management ontdekt zijn, maar "Fritz & Macziol Schweiz wordt in dit ogenblik niet verdacht van criminele praktijken."

Imtech benadrukt dat zijn eigen intern onderzoek nog niet is afgerond, onder meer omdat het gerechtelijk onderzoek nog loopt. "Daarom is het te vroeg om al conclusies te trekken."

De directie van Fritz & Macziol Schweiz is intussen vervangen, en ten gevolge van de negatieve publiciteit zal de organisatie er geherstructureerd moeten worden, laat het Nederlandse bedrijf nog weten.

"Maar de financiële gevolgen zullen eerder beperkt zijn."


(Bert Belmans)