Marc Lambotte nieuwe CEO Agoria

personalia 22/05/2014 10:43:01

Tijdens de algemene vergadering van Agoria werd Marc Lambotte officieel bekrachtigd als nieuwe CEO.

Lees hieronder verder   
Verwant

ifm kiest voor digitale alternatieven

Kübler sensoren met een SAE J1939 interface voor mobiele automatisering

Eindassemblagelijn Duitse autobouwer geoptimaliseerd

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Marc Lambotte volgt in die functie Paul Soete op, die sinds november 2001 aan het hoofd stond van de technologiefederatie.

Hij schuift de verbetering van de concurrentiekracht van de industrie naar voren als prioriteit. Marc Lambotte: “Bedrijven die internationaal concurreren hebben niets aan beloftes over dalende ondernemingskosten. Pas als de beleidsvoerders hun beloftes in daden omzetten, zullen de bedrijven ook weer investeren in de toekomst.”

“Het zijn met name onze industriële werkgevers die het meest onder de hoge ondernemingskost in ons land lijden. Zeker zij die dagelijks de concurrentiestrijd aangaan op buitenlandse markten voelen dit aan den lijve. Zowel beleidsvoerders als vakbonden en werkgevers hebben een stuk van de oplossing in handen en moeten dringend de handen in elkaar slaan.”

Ook de investeringsmotor moet worden aangezwengeld. Enerzijds door de loonkosthandicap te verminderen, maar anderzijds ook door investeringen fiscaal te belonen.

Andere prioriteiten die de nieuwe topman naar voren schuift, zijn innovatie en het aantrekken van voldoende technologisch geschoold personeel. << (Guy Leysen) (foto: Agoria, Marc Lambotte)

Over de nieuwe CEO
Lambotte (58), getrouwd en vader van twee kinderen, startte zijn carrière in het onderwijs voor de overstap te maken naar de technologiesector. In 1985 begon hij als consultant voor Unisys, een IT-bedrijf dat lid is van Agoria.

Bij Unisys Belgium werd hij in 2005 benoemd tot managing director. Voordien was hij er actief als vice-president sales and technology services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Lambotte is gastdocent strategic management en international management aan de KU Leuven. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners