Bijverdienste jobstudent bedraagt gemiddeld 2.366 euro per jaar

Human Resource & Werk 24/06/2014 12:18:09

Een student verdient per jaar gemiddeld 2.366 euro bij, of 2.217 euro voor de meisjes en 2.634 euro voor de jongens. Bij -18-jarigen is er beduidend minder zwartwerk. Dat meldt Randstad.

Lees hieronder verder   
Verwant

Coronacrisis houdt arbeidsmarkt ook in 4de kwartaal op laag pitje

Stijn De Beuckelaer is de nieuwe Managing Director van SAP BeLux

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Toename faillissementen na de zomer verwacht

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – Studenten die werken tijdens het schooljaar, hun aantal is het afgelopen decennium alleen maar toegenomen, van 30% in 2004 tot 54% vandaag. Ook in de vakantieperiodes, bijvoorbeeld in de zomermaanden, groeit hun aantal, van 59% in 2004 tot 68% vandaag.

Een en ander blijkt uit de meest recente update van het jaarlijkse onderzoek 'studenten aan het werk’ van Randstad.

Een student verdient – zo blijkt uit de enquête - gemiddeld 2.366 euro per jaar. Volgens de peilingen verdienen de meisjes nog steeds minder dan de jongens: 2.217 euro vergeleken met 2.634 euro.

Bijna zes studenten op tien verklaren tussen 500 en 2 000 euro per jaar te verdienen. Iets meer dan een kwart (27 %) verdient meer dan 2.000 euro. De meeste studenten verklaren tussen 500 en 1.500 euro per jaar te verdienen. Voor 1 op 4 is dat meer dan 2.000 euro.

De studenten werken vooral in handelszaken. Met 35 % versterkt deze sector dit jaar zijn koppositie. Op de tweede plaats vinden we de horeca en de vrijetijdssector (20 %), met in hun kielzog de sector bouw/productie/transport (19 %).

Opmerkelijk: 16 % van de ondervraagde studenten verklaren dat ze geen arbeidsovereenkomst hebben. Min-18-jarigen scoren op dat vlak wel merkbaar beter dan vroeger. Maar 17 % van hen geeft aan in het zwart te werken; vorig jaar was dat nog 28 %.

Randstad: "Het is wel voorbarig om nu al conclusies te trekken, want het is de eerste keer dat zich bij de min-18-jarigen een dergelijke verandering aftekent. We moeten dus afwachten of de tendens zich de volgende jaren doorzet." << (Bert Belmans) (foto: Groep T / Filip Van Loock)

 Lees méér over:  vacature   student   randstad  


LEESTIPS:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Technologie om planten te verbeteren versneld ontwikkeld

Universiteit Utrecht test een nieuwe, snelle manier om nieuwe gewassen te ontwikkelen door een andere inzet van gentech, en tegen een fractie van de kosten van klassieke veredeling.

Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

De zonnewagen BluePoint reed, dankzij een snelle wagen en een sterke strategie, het hoogste aantal rondjes en kroonde zich zo tot Europees kampioen.

Betere bedrijfsvoering door industriële automatisering

Al jarenlang op zoek naar manieren om uw bedrijfsvoering te verbeteren? Door middel van industriële automatisering zijn grote voordelen te behalen. In dit artikel wordt dit uitgelegd.

Vlaamse Scriptieprijs zoekt sterke STEM-scripties

De Vlaamse Scriptieprijs, Eos en Agoria bekronen ieder jaar de sterkste thesissen van het afgelopen jaar met prijzen tot 2.500 euro. Neem ook deel en schrijf je thesis in voor 4 oktober.

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners