RS Components introduceert Raspberry Pi Compute Module - techniek

Technisch nieuws 24/06/2014 14:52:57

RS Components biedt met de Raspberry Pi Compute Module ontwikkelaars de mogelijkheid embedded systemen te ontwerpen.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, kondigt de introductie aan van de Raspberry Pi Compute Module, het nieuwste product van het ontwikkelingsteam van de Raspberry Pi Foundation.

De Compute Module kan in eerste instantie van RS besteld worden als onderdeel van een ontwikkelingskit, in combinatie met de Compute Board Module IO-developmentboards, waaruit alle IO-aansluitingen voortkomen die een prototyping platform vormen voor ontwerpers van elektronica.

De Raspberry Pi Compute Module, speciaal ontwikkeld voor engineers op de professionele markt om hun eigen embedded systeem te creëren, past in een standaard DDR2 SODIMM-aansluiting en biedt dezelfde basisfuncties als een standaard Raspberry Pi, waaronder een Broadcom BCM2835-processor en een 512 Mbyte RAM-geheugen.

In de module is de SD-kaart vervangen door een ingebouwd 4 Gbyte eMMC Flash-apparaat en alles is geïntegreerd op een compacte board van 67,6 x 30 mm.

De eenvoudige en open-source Compute Module IO-developmentboards kunnen aangesloten worden op de Compute Module en stelt de ontwikkelaar in staat om het Flash-geheugen van de module te programmeren.

Daarnaast verschaffen de boards eenvoudig toegang via headers en flexibele connectoren, vergelijkbaar met de standaard Raspberry Pi.

Het biedt de benodigde HDMI-aansluiting en USB-aansluitingen om een ​​volledig systeem te creëren dat het besturingssysteem van de gebruiker kan opstarten en maakt het mogelijk dat de engineers kunnen beginnen met ontwikkelen met behulp van de Compute Module.

Eben Upton van de Raspberry Pi Foundation: "Het idee voor de Compute Module is ontstaan door onze constatering dat een groot aantal ontwikkelaars van industriële- en bedrijfsapparatuur een Raspberry Pi in hun eindsysteem opnam.  We wilden een oplossing vinden die hen alle IT-middelen van de Raspberry Pi in een compact formaat zou kunnen bieden, maar de IO over zou laten aan de fabrikant van het eindsysteem."

"Raspberry Pi toont aan dat het verder gaat dan het oorspronkelijke concept van een educatieve programmeersoftware om engineers een snelle en betaalbare manier te bieden om een embedded systeem te ontwikkelen", zegt Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing van RS Components.

"We voorzien dat de ontwikkelaars het ontwikkelingsproces zullen versnellen door gebruik te maken van de middelen van de grote Raspberry Pi-community die in de afgelopen jaren volwassen geworden is."


De Raspberry Pi Compute Module zal vanaf najaar 2014 verkrijgbaar zijn als een zelfstandige eenheid. De Raspberry Pi Compute Module-developmentboard, met daarin de Compute Module en de Compute Module IO-developmentboard, is vanaf nu bij RS verkrijgbaar. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners