• 24/06/2014

RS Components introduceert Raspberry Pi Compute Module

RS Components biedt met de Raspberry Pi Compute Module ontwikkelaars de mogelijkheid embedded systemen te ontwerpen.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #embedded systemen, #Raspberry Pi Compute Module, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, kondigt de introductie aan van de Raspberry Pi Compute Module, het nieuwste product van het ontwikkelingsteam van de Raspberry Pi Foundation.

De Compute Module kan in eerste instantie van RS besteld worden als onderdeel van een ontwikkelingskit, in combinatie met de Compute Board Module IO-developmentboards, waaruit alle IO-aansluitingen voortkomen die een prototyping platform vormen voor ontwerpers van elektronica.

De Raspberry Pi Compute Module, speciaal ontwikkeld voor engineers op de professionele markt om hun eigen embedded systeem te creëren, past in een standaard DDR2 SODIMM-aansluiting en biedt dezelfde basisfuncties als een standaard Raspberry Pi, waaronder een Broadcom BCM2835-processor en een 512 Mbyte RAM-geheugen.

In de module is de SD-kaart vervangen door een ingebouwd 4 Gbyte eMMC Flash-apparaat en alles is geïntegreerd op een compacte board van 67,6 x 30 mm.

De eenvoudige en open-source Compute Module IO-developmentboards kunnen aangesloten worden op de Compute Module en stelt de ontwikkelaar in staat om het Flash-geheugen van de module te programmeren.

Daarnaast verschaffen de boards eenvoudig toegang via headers en flexibele connectoren, vergelijkbaar met de standaard Raspberry Pi.

Het biedt de benodigde HDMI-aansluiting en USB-aansluitingen om een ​​volledig systeem te creëren dat het besturingssysteem van de gebruiker kan opstarten en maakt het mogelijk dat de engineers kunnen beginnen met ontwikkelen met behulp van de Compute Module.

Eben Upton van de Raspberry Pi Foundation: "Het idee voor de Compute Module is ontstaan door onze constatering dat een groot aantal ontwikkelaars van industriële- en bedrijfsapparatuur een Raspberry Pi in hun eindsysteem opnam.  We wilden een oplossing vinden die hen alle IT-middelen van de Raspberry Pi in een compact formaat zou kunnen bieden, maar de IO over zou laten aan de fabrikant van het eindsysteem."

"Raspberry Pi toont aan dat het verder gaat dan het oorspronkelijke concept van een educatieve programmeersoftware om engineers een snelle en betaalbare manier te bieden om een embedded systeem te ontwikkelen", zegt Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing van RS Components.

"We voorzien dat de ontwikkelaars het ontwikkelingsproces zullen versnellen door gebruik te maken van de middelen van de grote Raspberry Pi-community die in de afgelopen jaren volwassen geworden is."

De Raspberry Pi Compute Module zal vanaf najaar 2014 verkrijgbaar zijn als een zelfstandige eenheid. De Raspberry Pi Compute Module-developmentboard, met daarin de Compute Module en de Compute Module IO-developmentboard, is vanaf nu bij RS verkrijgbaar. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.