Noodlijdende Imtech verkoopt ICT-tak

Het Franse Vinci legt 255 miljoen euro neer voor deze divisie, terwijl marktkenners hadden gerekend op een opbrengst van 300 miljoen euro.

Trefwoorden: #ABN Amro, #Commerzbank, #ICT, #Imtech, #ING, #noodleidend, #Rabobank, #Vinci

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET.NL - De technisch dienstverlener Imtech presenteerde deze week de halfjaarcijfers, waarbij duidelijk werd dat het nettoverlies in de eerste helft van 2014 op 301,5 miljoen euro uitkwam (230,5 miljoen euro in 2013).

Het bedrijf kwam een jaar geleden in de problemen door een fraude in Duitsland en een project met veel problemen in Polen.

Om de financiële situatie van het bedrijf te verbeteren, doet Imtech verder een claimemissie van 600 miljoen euro die volledig is onderschreven door onder meer ING, Rabobank, Commerzbank en ABN Amro.

Daarnaast heeft het bedrijf meer ruimte gekregen van financiers: het krijgt tot het eind van het eerste kwartaal in 2016 uitstel van financieringsvoorwaarden en de looptijd van alle kredieten is verlengd tot juli 2017.

Ook gaat Imtech circa 375 banen in Nederland schrappen en ongeveer net zoveel in Duitsland. Dit alles om de schuldenlast van 1 miljard euro omlaag te brengen.