Brouwerij Het Anker steekt brouwzaal in nieuw kleedje

Economie 3/10/2014 8:48:12

Brouwerij het Anker renoveerde haar originele brouwzaal en dit was geen evidentie omdat het een geklasseerd pand betreft. De investering bedroeg 1,5 miljoen euro.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlieg samen met Ultimo in de cloud en win een drone

Intuïtieve software voor draagbare X-stralen

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Pan-Europese vestiging van ELGi Compressors versterkt

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ‘Gouden Carolus’ heeft moeilijke tijden achter de rug. Het scheelde zelfs geen haar of dit streekbier was definitief van de markt verdwenen. Maar dankzij recentelijke investeringen staat de Brouwerij er terug, en wellicht sterker als voordien.

Twee jaar geleden investeerde Brouwerij Het Anker al in een nieuwe bottelarij en logistiek center in het industrieterrein van Mechelen. Enkele maanden geleden werd de brouwzaal onder handen genomen.

Daar werd alles vernieuwd, uitgezonderd de drie koperen ketels: wortfilter, drafsilo, alle buizen, kleppen, de mouttransportinstallaties en de moutmolen. Tevens werd het brouwproces volledig geautomatiseerd.
Het project was niet eenvoudig omdat alles in het originele pand moest gebeuren, dat een geklasseerd gebouw is. Zo moest bijvoorbeeld een nieuwe inox silo in een oude silo van de mouterij worden ingebouwd.

Tevens kon de Brouwerij het zich niet permitteren om het brouwproces lange tijd stil te leggen: de meeste werken dienden dus tijdens de productie te worden gerealiseerd. Toch slaagde de ‘Gouden Carolus’ brouwer in de opdracht, want eind september werd de vernieuwde brouwzaal in gebruik genomen. << (Els Jonckheere) (foto: Marc Masschelein)

Brouwerij Het Anker
Het Anker is één van de oudste brouwerijen van het land. Hoe oud ze precies is, weet niemand. Maar er zijn documenten teruggevonden die van 1471 dateren. Het ging om een afdeling van het ziekenhuis van het Begijnhof van Mechelen waar bier als medicijn werd gebrouwen.

Toen de begijntjes er in 1872 mee stopten, heeft de familie Leclef de brouwerij overgenomen om er pils te brouwen. Negentig jaar later besloot ze het over een andere boeg te gooien en startte ze als één van de eerste brouwers van België met de productie van streekbieren.

In 1960 lanceerde Het Anker het vroegere Keizersbier dat rond 1500 erg populair in Mechelen was, onder de naam de ‘Gouden Carolus’. Vandaag brouwt Het Anker een twaalftal verschillende bieren.

Naast de ‘Gouden Carolus’ (80% van de productie), is er nog de Maanblusser, Lucifer en Boscoli. Vorig jaar werd 30.000 hl gebrouwen, waarvan de helft werd geëxporteerd naar 45 landen wereldwijd.

De omzet bedraagt momenteel 9 miljoen euro, maar dat is inclusief de inkomsten uit het horecaluik (waaronder de 22 kamers van het hotel). In totaal stelt de Brouwerij 48 mensen te werk. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners