RS Components breidt assortiment logische Siemens LOGO! 8-controllers uit - techniek

Technisch nieuws 31/10/2014 10:17:29

Deze nieuwste generatie logische modules biedt aansluitmogelijkheden, duidelijkheid en bestuurbaarheid op afstand.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn assortiment van industriële controllers verder uitgebreid met de introductie van 8 nano-PLC's van Siemens LOGO!

De nieuwste generatie van de intelligente logische modules voor kleinschalige automatiseringsprojecten.

De belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe LOGO! 8 zijn: een groter display, een totaalpakket aan communicatiemogelijkheden via ethernet, een ingebouwde webserver en extra uitgangen op digitale en analoge modules.

De nieuwe display met 6 regels heeft 16 tekens per regel, waardoor er twee keer zo grote berichten kunnen worden doorgegeven en de communicatie gedetailleerder wordt.

De ethernetinterface en de webserver zijn functionaliteiten die in deze klasse bijzonder zijn.

De communicatiemogelijkheden zijn uitgebreid door de ethernetinterface en de installatie wordt eenvoudiger doordat er geen extra programmeerkabels of LOGO! TDE-tekstweergavekabels nodig zijn.

Met de webserver kan de logische module online op afstand worden gemonitord en aangestuurd. Voor het aanmaken van webpagina's is geen speciale programmeerkennis nodig: met één druk op de knop kunnen LOGO!- of tekstopties worden geselecteerd.

De webserver is via de nieuwste Soft Comfort V8-software eenvoudig te configureren, zonder dat daar HTML-kennis voor nodig is, en gebruikers kunnen hun eigen weergaveopties instellen.

Daarnaast zijn er twee add-on-modules verkrijgbaar. Met de CSM-module kan de ethernetinterface worden uitgebreid en worden geconfigureerd voor kleine lokale ethernet-netwerken, terwijl de mobiele CMR2020-module systeemmeldingen kan versturen via tekstberichten en de systemen kan monitoren via GPS-tracking.

De nieuwe Soft Comfort V8-software bouwt voort op de populaire mogelijkheden voor het ontwikkelen van programma's, het simuleren van projecten en het ontwikkelen van documentatie.

Daarnaast is er een aantal nieuwe functies, zoals eenvoudig gebruik in de netwerkmodus, automatische configuratie van communicatie met een scherm in het netwerkoverzicht en de mogelijkheid om tot drie programma's tegelijk te openen.

Verder kunnen gebruikers een signaal overzetten door het van het ene programma naar het andere te slepen. Soft Comfort V8 is een hulpmiddel bij een soepele en eenvoudige migratie vanuit eerdere programmaversies.

De LOGO! 8-reeks is nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS Components en bestaat uit acht basis-units, zeven digitale modules en drie analoge modules.

De units hebben dezelfde breedte als de LOGO! 6-familie (72 mm), wat een ruimtebesparende installatie mogelijk maakt, en de externe aansluitingen zijn compatibel met eerdere versies, zodat er eenvoudig kan worden geüpgraded.

Kijk op RS Online voor meer prijs- en voorraadinformatie. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components


Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners