Winnaars Jeugd Technologie Olympiade der Lage Landen gekend

Economie 9/12/2014 8:34:11

Tygo van Eerd, Dries Duchateau en Simon Coninckx winnen de finale van de vierde editie van de Jeugd Technologie Olympiade der Lage Landen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Winnaars Jeugd Technologie Olympiade der Lage Landen gekend

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tygo van Eerd uit ’t Klokhuis - Geldrop (Nederland), Dries Duchateau uit Vrije Basisschool - Destelbergen en Simon Coninckx uit Vrije Lagere School - Brussel mogen zich gedurende één jaar de grootste jonge technologietalenten van de Lage Landen noemen.

Zij wonnen zaterdag de finale van de vierde editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen. Naast 48 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel aan dit event. Zij waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten.

Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 13.041 Vlaamse jongeren (11- en 12-jarigen) deel en 130 teams van 4 leerlingen voor het techniek Toernooi.

De finale heeft in het ministerie van Onderwijs, in aanwezigheid van Minister Hilde Crevits, in Brussel plaatsgevonden. De organisatie van dit jaarlijkse event is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, technologiebedrijven Bekaert, Electrabel GDF Suez, HR-Rail en alle hogescholen en universiteiten van de Vlaamse gemeenschap en geniet ook de ‘hoge bescherming’ van Koning Filip.

“Met de olympiade willen we jongeren voor hun overstap naar het secundair onderwijs tonen dat technologie plezant en interessant is en hopelijk raken velen er van overtuigd dat ze technisch talent hebben,” zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

“We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Samen met de Olympiade vond er ook een Techniek Toernooi plaats. Hier namen veertien scholenteams van vier leerlingen het tegen elkaar op. De scholen uit Lochistri, Malle en Kluisbergen toonden zich hier de beste. Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland. << (Guy Leysen) (bron en foto: Agoria)


LEESTIP !

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners