Henkel verlengt levensduur pijpleidingen met twintig jaar - techniek

Technisch nieuws 9/12/2014 9:02:21

Het Loctite Composite Repair System van Henkel repareert pijpleidingen die tekenen van corrosie of slijtage vertonen zonder dat de installatie stil moet worden gelegd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlieg samen met Ultimo in de cloud en win een drone

Intuïtieve software voor draagbare X-stralen

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Pan-Europese vestiging van ELGi Compressors versterkt

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Henkel introduceert een nieuwe aanpak voor de reparatie van stalen buizen en pijpleidingen.

Het Loctite Composite Repair System, dat volledig door Germanischer Lloyd / DNV volgens de wereldwijde ISO/TS 24817 norm gecertificeerd is, repareert pijpleidingen die tekenen van corrosie of slijtage vertonen zonder dat de installatie stil moet worden gelegd.

Deze nieuwe techniek verlengt de levensduur van olie- en gaspijpleidingen en petrochemische pijpleidingen met maar liefst twintig jaar.

Stalen pijpleidingen zijn bijzonder kapitaalintensief. Aangezien de stalen mantel zowel in- als uitwendig, voortdurend blootgesteld wordt aan een combinatie van corrosieve effecten van klimaatfactoren, mechanische spanning en chemische invloeden, kunnen pijpleidingen barsten of lekken, of kunnen er gaten of breuken ontstaan.

Het is gebruikelijk om de aangetaste onderdelen volledig te vervangen. Omdat dit betekent dat de productie tijdelijk moet worden stilgelegd, kiezen reparatie- en onderhoudsbedrijven steeds vaker voor oplossingen waarbij de productie gewoon kan doorgaan.

Henkel is momenteel de enige aanbieder van een reparatiesysteem dat volgens de norm ontwikkeld is en dat gekeurd is door een onafhankelijke keuringsinstantie, en waarbij de leidingen ter plekke gerepareerd kunnen worden zonder dat de productie tijdelijk moet worden stilgelegd.

Het Loctite Composite Repair System is gecertificeerd volgens ISO/TS 24817 voor reparaties van Type A (non-through wall) en Type B (through wall) defecten, die alle reparatieklassen tussen 1 en 3 omvatten.

Naast rechte pijpleidingen, kunnen ook flenzen, bocht-, T- of verloopstukken met dit systeem gerepareerd worden. De kern van het nieuwe reparatiesysteem van Henkel is een composietmateriaal gemaakt van vezels met versterkte hars.

Dit is vergelijkbaar met materiaal dat Henkel al met succes heeft geleverd aan producenten van rotorbladen voor windmolenparken of voor extra lichte componenten in de automobielindustrie.

De eerste stap in het reparatieproces is het reinigen en zandstralen van de aangetaste oppervlaktes. Aangezien gezandstraalde oppervlaktes zeer gevoelig zijn voor vliegroest, moeten deze meteen na het stralen beschermd worden met de corrosieremmer Loctite SF 7515.

Beschadigingen aan het oppervlak kunnen gevuld worden met Loctite PC 3478 superieur Metal, een tweecomponent-epoxy gevuld met metaal. Vervolgens wordt de buis omwikkeld met de extra sterke glascarbonvezeltape Loctite 5085, die geïmpregneerd is met de temperatuurbestendige tweecomponent-epoxyhars Loctite PC 7210.

Deze hars is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van stalen substraten en heeft een uiterst hoge hechtkracht. Het gerepareerde deel wordt daarna afgedicht met een bovenlaag van verspuitbaar keramiek van Loctite PC 7255.

Dit product beschermt het gerepareerde deel tegen inwerking van UV-licht, vocht en chemische aantasting. Al deze stappen in het reparatieproces vormen samen een composiet dat de beschadigde delen van de pijpleidingen versterkt en beschermt tegen nieuwe corrosie.

Om zeker te zijn dat het Loctite Composite Repair System in de praktijk altijd correct wordt toegepast, moeten technici die dit soort werk uitvoeren, worden opgeleid door Henkel, de fabrikant van het systeem.

Dit is een eis van Germanischer Lloyd / DNV die opgenomen is in de ISO-certificering. Henkel heeft een op maat gemaakt opleidingsprogramma ontwikkeld om hieraan te voldoen.

“Onze technologie en expertise wekken reeds een zeer grote belangstelling”, aldus Bernd Hammer, ontwikkelingsmanager MRO voor de Europese markt bij Henkel.

“Dit geldt niet alleen voor eindklanten zoals olie- en gasbedrijven, raffinaderijen, industriële en windmolenparken, maar ook voor grote MRO-toeleveranciers die werkzaam zijn in de industrie en voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in metaalbescherming en reparatie oplossingen.” <<

Voor meer informatie:
Henkel Belgium NV
Havenlaan 1 - 1080 Brussel
www.henkel.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Insticom
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

Supercomputer helpt NASA-onderzoek naar maanmissie’s

De supercomputer biedt krachtige modellerings- en simulatiemogelijkheden ter ondersteuning van kritisch onderzoek voor een veilige en succesvolle ruimtevlucht naar de maan tegen 2024.

‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Momenteel heeft 53% van laatste lichting start-ups bij Start it @KBC een vrouwelijke founder. Het sein voor de accelerator om door te zetten en nog meer vrouwen aan te spreken.

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

De bouw- en infrasector is bezig met grote vervangings- en renovatieprojecten, en circulair en energieneutraal bouwen. TNO stelt dat voorspellende digitale replica's hierbij kunnen helpen.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners