Henkel verlengt levensduur pijpleidingen met twintig jaar - techniek

Technisch nieuws 9/12/2014 9:02:21

Het Loctite Composite Repair System van Henkel repareert pijpleidingen die tekenen van corrosie of slijtage vertonen zonder dat de installatie stil moet worden gelegd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlieg samen met Ultimo in de cloud en win een drone

Intuïtieve software voor draagbare X-stralen

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Pan-Europese vestiging van ELGi Compressors versterkt

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Henkel introduceert een nieuwe aanpak voor de reparatie van stalen buizen en pijpleidingen.

Het Loctite Composite Repair System, dat volledig door Germanischer Lloyd / DNV volgens de wereldwijde ISO/TS 24817 norm gecertificeerd is, repareert pijpleidingen die tekenen van corrosie of slijtage vertonen zonder dat de installatie stil moet worden gelegd.

Deze nieuwe techniek verlengt de levensduur van olie- en gaspijpleidingen en petrochemische pijpleidingen met maar liefst twintig jaar.

Stalen pijpleidingen zijn bijzonder kapitaalintensief. Aangezien de stalen mantel zowel in- als uitwendig, voortdurend blootgesteld wordt aan een combinatie van corrosieve effecten van klimaatfactoren, mechanische spanning en chemische invloeden, kunnen pijpleidingen barsten of lekken, of kunnen er gaten of breuken ontstaan.

Het is gebruikelijk om de aangetaste onderdelen volledig te vervangen. Omdat dit betekent dat de productie tijdelijk moet worden stilgelegd, kiezen reparatie- en onderhoudsbedrijven steeds vaker voor oplossingen waarbij de productie gewoon kan doorgaan.

Henkel is momenteel de enige aanbieder van een reparatiesysteem dat volgens de norm ontwikkeld is en dat gekeurd is door een onafhankelijke keuringsinstantie, en waarbij de leidingen ter plekke gerepareerd kunnen worden zonder dat de productie tijdelijk moet worden stilgelegd.

Het Loctite Composite Repair System is gecertificeerd volgens ISO/TS 24817 voor reparaties van Type A (non-through wall) en Type B (through wall) defecten, die alle reparatieklassen tussen 1 en 3 omvatten.

Naast rechte pijpleidingen, kunnen ook flenzen, bocht-, T- of verloopstukken met dit systeem gerepareerd worden. De kern van het nieuwe reparatiesysteem van Henkel is een composietmateriaal gemaakt van vezels met versterkte hars.

Dit is vergelijkbaar met materiaal dat Henkel al met succes heeft geleverd aan producenten van rotorbladen voor windmolenparken of voor extra lichte componenten in de automobielindustrie.

De eerste stap in het reparatieproces is het reinigen en zandstralen van de aangetaste oppervlaktes. Aangezien gezandstraalde oppervlaktes zeer gevoelig zijn voor vliegroest, moeten deze meteen na het stralen beschermd worden met de corrosieremmer Loctite SF 7515.

Beschadigingen aan het oppervlak kunnen gevuld worden met Loctite PC 3478 superieur Metal, een tweecomponent-epoxy gevuld met metaal. Vervolgens wordt de buis omwikkeld met de extra sterke glascarbonvezeltape Loctite 5085, die geïmpregneerd is met de temperatuurbestendige tweecomponent-epoxyhars Loctite PC 7210.

Deze hars is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van stalen substraten en heeft een uiterst hoge hechtkracht. Het gerepareerde deel wordt daarna afgedicht met een bovenlaag van verspuitbaar keramiek van Loctite PC 7255.

Dit product beschermt het gerepareerde deel tegen inwerking van UV-licht, vocht en chemische aantasting. Al deze stappen in het reparatieproces vormen samen een composiet dat de beschadigde delen van de pijpleidingen versterkt en beschermt tegen nieuwe corrosie.

Om zeker te zijn dat het Loctite Composite Repair System in de praktijk altijd correct wordt toegepast, moeten technici die dit soort werk uitvoeren, worden opgeleid door Henkel, de fabrikant van het systeem.

Dit is een eis van Germanischer Lloyd / DNV die opgenomen is in de ISO-certificering. Henkel heeft een op maat gemaakt opleidingsprogramma ontwikkeld om hieraan te voldoen.

“Onze technologie en expertise wekken reeds een zeer grote belangstelling”, aldus Bernd Hammer, ontwikkelingsmanager MRO voor de Europese markt bij Henkel.

“Dit geldt niet alleen voor eindklanten zoals olie- en gasbedrijven, raffinaderijen, industriële en windmolenparken, maar ook voor grote MRO-toeleveranciers die werkzaam zijn in de industrie en voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in metaalbescherming en reparatie oplossingen.” <<

Voor meer informatie:
Henkel Belgium NV
Havenlaan 1 - 1080 Brussel
www.henkel.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Insticom
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

Radboud Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen zijn een stap verder in het ontwikkelen van een nieuwe technologie, waarbij informatie weggeschreven wordt op een keten van moleculen.

Stoom in uw bedrijf - artikel

Een stoominstallatie bestaat uit vier grotere gehelen: stoomproductie, stoomdistributie, stoomverbruikers en condensaatafvoer. Elk deel heeft een invloed op het totaalrendement.

Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

Onderzoekers van UHasselt, Swansea University en de Universiteit van Dresden hebben grote stappen gezet in de ontwikkeling van infraroodsensoren uit goedkope, printbare elektronica.

10e editie solarvakbeurs InterSolution 2021 gaat door

Op 27 en 28 januari vindt de tiende editie plaats van Intersolution, een netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie. De belangrijkste specialisten uit de branche worden samengebracht.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners