Meerderheid Britten staat achter kernenergie, claimt NNWE

Economie 19/12/2014 13:41:45

Brits politicus Tim Yeo: "Kernenergie heeft andere bronnen ingehaald als bron van energie waarin de Britten graag zouden zien dat het Verenigd Koninkrijk en Europa investeren."

Lees hieronder verder   
Verwant

Meerderheid Britten staat achter kernenergie, claimt NNWE

Is Noors continentaal plat nog interessant voor Belgische toeleveranciers?

Siemens kiest Groot-Brittannië voor nieuwe windturbinefabriek

Ex-Siemens CEO Peter Löscher wordt voorzitter van Sulzer-groep

Umicore opent Chinese katalysatorenfabriek

Google gaat Foxconn helpen om robots versneld in te voeren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Terwijl in Hinkley Point voorbereidingen worden getroffen voor het eerste nieuwe Britse bouwproject, bleek uit een nieuwe opiniepeiling dat 58% van de Britse volwassenen vandaag kernenergie ziet zitten voor de energievoorziening in het VK. 22% stemde tegen.

De peiling is gehouden in opdracht van New Nuclear Watch Europe, een onlangs door politicus en Brits parlementslid Tim Yeo opgerichte lobbygroep.

Volgens NNWE wint kernenergie overduidelijk aan populariteit op Brits grondgebied: "Uit de opiniepeiling blijkt dat kernenergie (23%), hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie (18%) en windenergie (15%), fracking (7%) en kolen (3%) heeft ingehaald als belangrijkste bron van energie waarin Britse volwassenen graag zouden zien dat het Verenigd Koninkrijk en Europa investeren."

Tijdens een gelijkaardige peiling drie jaar geleden, stemde slechts 19% voor kernenergie, in vergelijking met 25% voor zonne-energie en 20% voor wind.

De Britten willen bovendien niet zomaar om het even welk buitenlands bedrijf toelaten op hun eigen grondgebied om nucleaire installaties te bouwen: 68% gelooft dat het verplicht moet zijn voor bedrijven van buiten de EU om een goede staat van dienst qua veilig commercieel gebruik te hebben in het land van herkomst.

De peiling moet deels gezien worden tegen de achtergrond van de bouw van de nieuwe Hinkley Point centrale. Bij de aankondiging van het project in 2013 was er bij de Britse media veel ongenoegen over het feit dat het Franse en Chinese bedrijven zijn die de financiering, constructie en exploitatie ervan voor hun rekening zullen nemen: een consortium van EDF, de Franse engineeringgroep AREVA, CGN (China General Nuclear Corporation) en CNNC (China National Nuclear Corporation).

Terwijl het toch om 'het eerste nieuwe Britse bouwproject van een kerncentrale sinds een generatie gaat'.

Parlementariër Yeo vindt daarom dat 'al het mogelijke moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat partners uit de hele leveringsketen afkomstig zijn uit de EU, en waar mogelijk uit het land waar de centrale is gelegen'. Met de nadruk op dat laatste. << (Bert Belmans) (foto: Tim Yeo)

 Lees méér over:  nucleair   kernenergie  


Leestips:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

Standaardmethodes voor meten van plastic vervuiling in ontwikkeling

Doel van het EU-project EUROqCHARM, met onder meer ILVO, is op Europees niveau afgestemde methodes vastleggen voor de bepaling en opvolging van milieuvervuiling met plastic.

Nieuwe treinterminal bij Mercatordok in North Sea Port

Volvo Cars, DFDS en Lineas brengen transport per boot, trein en vrachtwagen op een efficiënte manier samen. De doorlooptijd van fabriek naar eindbestemming gebeurt nu tot 30% sneller.

Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Addax Motors uit Deerlijk, de enige Belgische producent van elektrische bestelwagens, krijgt een financiële injectie van 10 miljoen euro, waarvan 8 miljoen euro via een kapitaalverhoging.

Engineeringnet Magazine 153 is onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Serious Game Circonopoly helpt om jongeren circulair te denken

POM West-Vlaanderen lanceert de online game Circonopoly om jongeren in de wereld van circulaire economie onder te dompelen. Dit spel is ontwikkeld voor de derde graad secundair onderwijs.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners