Crimineel idee: niet-justitiële bestemming kelders justitiepaleis Brussel

Economie 5/01/2015 10:58:58

De Regie der Gebouwen lanceert een marktverkenning naar de haalbaarheid van een nieuwe, niet-justitiële bestemming voor de ondergrondse niveaus van het Brusselse justitiepaleis.

Lees hieronder verder   
Verwant

ISO 9001:2015 voor Factory of The Future E.D.&A. in Kalmthout

Overlegplatform om België in wereldtop chemie en life sciences te houden

Atlas Copco Airpower eerste compressorbouwer met ISO 22000

RoboJob op weg naar 200ste installatie in vier jaar tijd

UNIZO reikt award uit voor beste Belgische souvenir en relatiegeschenk

Crimineel idee: niet-justitiële bestemming kelders justitiepaleis Brussel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Regie doet dit samen samen met haar consultant Lydian-Grontmij Belgium. Dit onderzoek kadert in het masterplan van de Poelaertsite.

Het doel van deze verkenning is om op vrijblijvende basis zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de haalbaarheid op juridisch, technisch, financieel en commercieel vlak. Daarnaast wordt ook informatie verzameld over de beschikbare kennis en expertise op de markt die nuttig is om een businessplan en een haalbaarheidsstudie op te stellen.

Tegen 16 januari 2015 wordt een eerste input van belangstellenden verwacht. In een tweede fase wordt een herzien marktverkenningsdocument overgemaakt aan deze belangstellenden,voor zover ze een relevante inbreng indienden. De laatste reacties worden verwacht tegen 13 februari 2015.

Het gaat om de niveaus onder de ‘salle des pas perdus’ van het Brusselse justitiepaleis. Deze vier verdiepingen en drie tussenverdiepingen zijn samen goed voor circa 42.483 m². De verdieping direct onder de ‘salle des pas perdus’, de ‘rez de chaussée inférieur’ heeft de grootst beschikbare oppervlakte.

Op ruimtelijk en afwerkingsvlak leunt deze verdieping, waarvoor hoofdzakelijk Franse en Belgische natuursteen zijn gebruikt, dicht bij het gelijkvloers aan.

De drie andere ondergrondse verdiepingen zijn echte kelderverdiepingen, opgebouwd uit talrijke ruime lokalen en gangen. Je vindt er onder meer het personeelsrestaurant van de FOD Justitie, de stookruimte en andere technische ruimtes.

Sommige delen van deze ondergrondse ruimtes zullen niet beschikbaar zijn voor exploitatie. << (Koen Mortelmans) (foto: Wikipedia)


TIP

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners