Jaarlijks 50 totaalprojecten voor Callens & EMK - advertorial

Technisch nieuws 26/03/2015 15:30:47

«Big enough to cope, small enough to care» is de slogan van Callens & EMK. De specialist in thermische totaaloplossingen heeft dan ook alles in huis om industriële projecten uit te voeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlieg samen met Ultimo in de cloud en win een drone

Intuïtieve software voor draagbare X-stralen

Enorme sluisdeur Pierre Vandammesluis onderweg voor renovatie

Pan-Europese vestiging van ELGi Compressors versterkt

Titaandioxide (nano) spray ontsmet spoorwegwagon

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

(3/9) Methaan-etende bacteriën lusten ook stikstof

(2/9) Holst Centre start test-productielijn voor geprinte elektronica

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij zijn horizontale en verticale integratie heeft de specialist in thermische totaaloplossingen immers alles in huis om zowel kleine als grote industriële projecten tot een goed einde te brengen.

Bovendien gebeurt dit op een ‘persoonlijke’ manier: alle realisaties gebeuren op maat van, en in samenspraak met de klant, die daarna bovendien op een perfect georchestreerde na-service kan rekenen.

Met 150 medewerkers en een omzet van
30 miljoen euro is Callens & EMK vandaag de Belgische marktleider in het segment van installateurs van thermische olie- en stoominstallaties. Nochtans begon het allemaal heel eenvoudig met Willy Callens, die in 1966 startte met het plaatsen van residentiële verwarmingssystemen en sanitair.

Eerder toevallig kreeg hij ook een opdracht in een industriële omgeving. Gedelegeerd Bestuurder Windy Moerman: “Dit wekte zijn interesse voor stoomketels, thermische olieketels, warmeluchtgeneratoren en alle bijhorende piping op, waardoor hij zich in deze materie ging verdiepen.

Aanvankelijk kreeg hij in de industriële sector voornamelijk opdrachten voor gebouwenverwarming, maar geleidelijk aan kwamen daar ook verwarmingstoepassingen voor processen bij.

Willy Callens bouwde beetje bij beetje een sterke reputatie op en de bal ging alsmaar sneller aan het rollen. Vandaar dat hij in 1980 besloot om de zaken grondig aan te pakken. Hij bouwde een gloednieuwe uitvalsbasis in Harelbeke, stapte volledig van de particuliere doelgroep naar de industriële markt over, en investeerde in een verticaal geïntegreerd medewerkersteam dat zowel ingenieurs, projectmanagers en commerciële krachten, als brander- en onderhoudstechnici, monteurs, lassers,... omvatte.

Met andere woorden: het is in deze periode dat Willy Callens één van de belangrijkste grondslagen van de onderneming heeft gelegd. Want het is precies doordat we alle projecten volledig in eigen beheer uitvoeren, dat we nu nog steeds het verschil met de concurrentie kunnen maken.”


Stookplaats stoomketels + ontgassingsinstallatie bij Tank Opslag Verbeke.

Totaalpakket
De tweede basispeiler van Callens & EMK werd in 2001 gelegd, met de overname van EMK, een bedrijf eveneens gespecialiseerd in de engineering, installatie en service van thermische toepassingen.

Windy Moerman: “In 2003 werd het bedrijf overgedragen naar de 2de generatie, in 2007 werd een nieuwe afdeling 'luchttechnieken' opgestart. Deze specialiseert zich meer bepaald in procesconditionering. Met deze afdeling conditioneren we de luchtstromen die uit het proces vrijkomen. Het gaat hier om koeling, bevochtiging, ontstoffing,…

Twee jaar later hebben we dan, samen met de familie Vyncke, het zusterbedrijf 'callensvyncke' opgericht: een onderneming die zich specialiseert in de bouw en installatie van warmtekrachtkoppelingssystemen.

Vandaar dat we onze klanten vandaag totaaloplossingen kunnen aanbieden: van thermische olie- en stoomketels, over warmterecuperatie en piping, tot industriële HVAC en (via callensvyncke) dus ook WKK’s.

Dit is onze horizontale integratie waarmee we in onze sector een enorm competitief voordeel hebben. Want we kunnen een heel pallet aan warmte- en luchttoepassingen voor de procesindustrie aanbieden.”

Klantentevredenheid hoog in het vaandel
Een derde fundament legde Willy Callens al vanaf de eerste dag dat hij als zelfstandige aan de slag ging: ‘klantentevredenheid gaat voor alles’. Windy Moerman: “Deze filosofie is zonder twijfel wat ons bedrijf groot heeft gemaakt.

De cijfers spreken voor zich: sinds het ontstaan van Callens & EMK hebben we een zevenduizendtal klanten in portefeuille gehad, waarvan niet minder dan 95% reeds meerder malen een installatie van ons heeft gekocht!” De manier waarop de onderneming dit succes realiseert, is eenvoudig.

Ze werkt uitsluitend met hoogkwalitatieve systemen die hun deugdelijkheid hebben bewezen. Voor alles wat met stoomketels te maken heeft, gaat het over Viesmann en het Duitse Standard Kessel. Voor de thermische olieketels heeft Callens & EMK de exclusiviteit voor België van het Italiaanse Babcock Wanson verkregen.

De tweede successleutel is dat alles maatwerk is. Windy Moerman: “Elk project is anders en heeft specifieke aandachtspunten en specificiteiten. Vandaar dat onze projectingenieurs telkens van 'scratch' beginnen en een installatie uitwerken die ook op termijn de beste prijs/kwaliteitsverhouding en bedrijfszekerheid biedt.


Thermische olieketel/stoomketel/evenwichtsvat bij Clarebout.

Hierbij zullen we de klant pro-actief wijzen op mogelijkheden voor warmterecuperatie of andere energiezuinige mogelijkheden. Als VCA-gecertificeerd bedrijf blijven we investeren, zowel op menselijk als materieel vlak, om hoogkwalitatieve oplossingen te bieden. En tenslotte is service ons stokpaardje.

We beschikken over een uitgebreid team van mensen die zowel correctief als preventief en predictief onderhoud uitvoeren. Buiten de kantooruren staan er altijd acht medewerkers klaar om in te grijpen als er iets fout loopt.

Tevens garanderen we elke klant dat we binnen de twee uur na de oproep ter plaatse zullen zijn. Tenslotte blijven we nagaan hoe de installaties verder kunnen worden gefinetuned, zodat de gebruikers altijd een maximaal rendement behalen.”

Bezig met expansie...
Momenteel werkt Callens & EMK nog voornamelijk in Vlaanderen, en dan meer bepaald in West- en Oostvlaanderen, alsook Vlaams Brabant, maar ook in Henegouwen, zeg maar in een straal van 150 km. Dit heeft voornamelijk te maken met de servicegerichtheid van de onderneming.

Windy Moerman: “Momenteel beschikken we over twee vestigingen: het hoofdkantoor dat we in 2008 in Waregem bouwden, en een serviceafdeling in Lochristi. Onze reputatie heeft ons echter al meermaals buiten dit grondgebied gebracht. En we willen onze groei bestendigen door meer op Antwerpen, Limburg en Wallonië in te zetten.

Ook is het de bedoeling om de markt in het noorden van Frankrijk, het zuiden van Nederland en Luxemburg te veroveren. Maar hierbij willen we niet afwijken van ons principe dat we fysiek dicht bij de klant moeten zijn, zodat we bij problemen binnen de twee uur kunnen ingrijpen.

Vandaar dat we nu bezig zijn met de uitrol van een expansieplan waarbij er verschillende lokale service-afdelingen zullen worden opgericht.”

Expertise in diverse sectoren
Tenslotte is er nog de laatste peiler van het succes van Callens & EMK: de grote expertise die ze doorheen de jaren in verschillende sectoren heeft opgebouwd.

Windy Moerman: “In principe kunnen we worden ingeschakeld voor elk project waar warmte en/of koudeproductie op grote schaal is vereist. Maar omdat onze activiteit historisch is gegroeid uit de projecten die Willy Callens in de streek realiseerde, zijn we vooral sterk in de voedingsindustrie, zoals de aardappelverwerking, zuivelproductie, brouwerijen, industriële bakkerijen,...

In deze sectoren maken we ons sterk 80% van de markt te bestrijken. Recentelijk hebben we trouwens één van onze grootste thermische oliecentrales in deze sector geïnstalleerd: 16 mio kCal in één project.

En momenteel zijn we bezig met de implementatie van vijf stoomketels met een vermogen van 30 ton stoom per uur voor de groep Tereos Syral (het vroegere Amylum) in Frankijk en Aalst.

Daarnaast werken we veel voor producenten van laminaat en ander vloerbedekking, zoals de groep Unilin-Spano. Een andere sector waar we manifest aanwezig zijn, is de textielnijverheid, met onder meer de Beaulieu-groep, Balta,….

Tenslotte beschikken we over specifieke kennis over het warm houden van tanks. Vandaar dat gerenommeerde tankopslagbedrijven, zoals Sea Invest en Tank Opslag Verbeke, eveneens tot ons klantenbestand horen.

Een markt die we nu ontginnen, is deze van de zorginstellingen. Zo hebben we recentelijk de nieuwe stookplaats van het Universitair Ziekenhuis in Jette voor onze rekening genomen en staan er nog diverse andere soortgelijke projecten op het programma.”

Grote en kleine projecten
Jaarlijks realiseert Callens & EMK een vijftigtal totaalprojecten (het ontwerp en installatie van een stoom- of thermische olieketel, inclusief piping en vaak ook warmterecuperatie).

Maar de firma is niet alleen in dergelijke grote opdrachten geïnteresseerd. Windy Moerman: “Integendeel, we nemen eveneens graag kleinere (deel)projecten voor onze rekening, zoals het vervangen van een schoorsteen, ontgasser, economizer,... Jaarlijks voeren we gemiddeld een 350-tal dergelijke opdrachten uit.

En daarnaast zijn er natuurlijk nog de preventieve en predictieve onderhoudsbeurten, alsook de finetuning van de regelingen. We hebben dus goed ons werk, maar we hopen dat we in de komende jaren nog veel meer bedrijven zullen kunnen helpen.

Want onze ultieme doelstelling is ons bedrijf via een continue en ambitieuze groei, wat de laatste 10 jaar aardig gelukt is, naar de derde generatie te brengen!” <<
door Els Jonckheere, Maintenance Magazine (foto's: Callens & EMK)

Voor meer informatie:
Callens & EMK
Industrielaan 21, B-8790 Waregem
T. +32 (0)56 72 08 46 - F. +32 (0)56.70.54.02
info@callens-emk.be - www.callens-emk.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Callens & EMK
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

De bouw van de nieuwe fabriek / distributiecentrum, een investering van 50 miljoen euro, startte in april vorig jaar en nadert zijn voltooiing en is positief voor de lokale werkgelegenheid.

Winnaars 3D Print Awards bekend gemaakt

Kamp C heeft de winnaars van de 3D Print Awards bekend gemaakt. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De winnende inzendingen worden later echt geprint.

Flowcomm België wordt Jadiflow

De firma Flowcomm België gaat sinds 1 september door onder de naam Jadiflow en blijft het pompen, afsluiters en warmtewisselaars uit het CSF Group assortiment verkopen.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners