Atlas Copco Airpower eerste compressorbouwer met ISO 22000

Economie 4/08/2015 8:41:23

Atlas Copco Airpower in Wilrijk is er als eerste compressorfabrikant in geslaagd het ISO 22000 certificaat voor voedselveiligheid te verwerven voor zijn olievrije compressoren.

Lees hieronder verder   
Verwant

ISO 9001:2015 voor Factory of The Future E.D.&A. in Kalmthout

Overlegplatform om België in wereldtop chemie en life sciences te houden

Atlas Copco Airpower eerste compressorbouwer met ISO 22000

RoboJob op weg naar 200ste installatie in vier jaar tijd

UNIZO reikt award uit voor beste Belgische souvenir en relatiegeschenk

Crimineel idee: niet-justitiële bestemming kelders justitiepaleis Brussel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - ISO 22000 definieert de FSMS-vereisten - Food Safety Management System - voor organisaties die bij de voedingsketen betrokken zijn. Het certificaat reflecteert het vermogen van organisaties om de veiligheidsstandaarden zodanig toe te passen dat het geproduceerde voedsel gegarandeerd veilig zal zijn tijdens menselijke consumptie.

De Airpower-afdeling van Atlas Copco in Wilrijk nabij Antwerpen mag zich alvast een pluim op de hoed steken. Het wist als eerste compressorfabrikant dit certificaat binnen te halen.

Perslucht wordt tijdens veel productieprocessen of in de voeding zelf gebruikt. In Wilrijk bouwt het Zweedse concern in hoofdzaak olievrije luchtcompressoren en blowers.

Chris Lybaert, President van de Oil-free Air Division: "We hebben voor het ontwerp en de productie van onze compressors dezelfde HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) en procedures toegepast als topbedrijven in de voedingsindustrie. Het certificaat (Lloyd’s Register, redactie) bewijst dat onze olievrije compressoren voldoen aan de hoogste standaarden van voedselveiligheid". << (Bert Belmans) (foto: Atlas Copco, Chris Lybaert)

ACHTERGROND
Het verwerven van dit ISO-certificaat is niet onbelangrijk. Gezien de steeds strengere regelgeving over voedselveiligheid, stellen de voedingsproducenten zelf almaar strengere eisen aan al hun leveranciers, ook die van de (al dan niet direct bij het productieproces betrokken) machines. Airpower Wilrijk kan in dat opzicht alvast garanderen dat een gedocumenteerd FSMS operationeel is voor zijn olievrije compressoren, wat voor de gebruikers het eigen traject naar het verwerven van ISO 22000 vergemakkelijkt.

Bovendien zet het een nieuwe standaard: andere compressorfabrikanten zullen zich - uit commerciële concurrentieoverwegingen, vooral naar de grote afnemers toe - verplicht voelen het voorbeeld van Airpower te volgen... <<

 Lees méér over:  atlas copco  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners