Imtech dient verzoek tot staking van betaling in

Economie 11/08/2015 13:30:33

Voor wie met Imtech samenwerkt: dat bedrijf heeft een gerechtelijk akkoord en staking van betaling verkregen. Imtechs Duitse dochter vroeg eerder al het faillissement aan.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Postgraduaat Smart Logistics

Brugge, Gent, Kortrijk

van 25/09/2020 tot 28/03/2021

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Keuze van de redactie

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Technisch diensverlener Royal Imtech N.V. laat op zijn website weten staking van betaling aangevraagd te hebben bij de rechtbank van Rotterdam. De rechtbank heeft het verzoek goedgekeurd en er zijn bewindvoerders aangesteld.

Eerder liet Imtech al weten zijn situatie en de mogelijke gevolgen te evalueren. Het bedrijf kondigde in diverse mededelingen (zie leestips onderaan) aan alle opties te (her)bekijken nadat het er niet in geslaagd was een overeenkomst met zijn financiers te bereiken over bijkomende geldmiddelen. Het uitgangspunt was daarbij 'zoveel mogelijk van de groep te bewaren'.

"De raad van bestuur en de raad van commissarissen zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is om uitstel van betalen aan te vragen", laat Imtech weten.

"Het is zeer teleurstellend dat het na al onze inspanningen onvermijdelijk blijkt om deze situatie te vermijden. Staking van betaling vergroot de kansen dat belangrijke delen van de Imtech Groep kunnen bewaard blijven, in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder van onze werknemers".

"Wij danken alle belanghebbenden die ons bedrijf in uitdagende tijden hebben gesteund", aldus Frans Cremer, voorzitter van de raad van bestuur, en Gerard van de Aast, voorzitter van de raad van commissarissen.

Gevolgen voor Imtech Belgium
Volgens diverse media heeft het verzoek tot staking van betaling geen rechtstreekse gevolgen voor de vestiging van Imtech in België. "De aanvraag heeft enkel betrekking op het moederbedrijf in Nederland". De Belgisch tak telt zowat 1.000 werknemers en realiseert rond 200 miljoen euro omzet. << (Bert Belmans) (foto: Imtech)


LEESTIPS

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UGent stapt mee in Siemens Industry Academy

De academie, die vorig jaar ontstond om ingenieursopleidingen en grote industriële spelers in Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen, gaat nu ook een partnerschap aan met de UGent.

Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

De Eye-Robot is een robotapparaat waarmee chirurgen baanbrekende nieuwe oogprocedures uit kunnen voeren voor vormen van blindheid, die momenteel nog ongeneesbaar zijn.

Laatste verbindingsstuk ALEGrO-project gerealiseerd

Verschillende Waalse ministers waren aanwezig in het conversiestation van Lixhe (Luik) om de laatste werken bij te wonen. ALEGrO is de eerste elektrische interconnectie tussen België en Duitsland.

Biologisch oplosmiddel verlaagt energieverbruik

De Nederlandse UTwente ontwikkelt biologische oplosmiddelen voor industriële scheidings­processen, wat een grote energiebesparing oplevert in vergelijking met de huidige industrie­standaarden.

Stad Brugge en imec gaan ‘urban digital twin’ ontwikkelen

Stad Brugge en onderzoekscentrum imec gaan een digitale 3D-replica van de stad ontwikkelen die zal toelaten om de impact van maatregelen (rond luchtkwaliteit en verkeerstromen) te simuleren.

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Om de gepauzeerde opdrachten van klanten door de corona-crisis te vervangen, legde het bedrijf zich volledig toe op R&D. Twee proof of concepts zijn klaar om eind 2020 in de markt te testen.

Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

Het gaat om de vestiging van de grootste Atlantische zalmkwekerij in Europa, met een aquaponic systeem waarbij visafval wordt hergebruikt als biogas.

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

De piepkleine versterker van UTwente pept de lichtsignalen van fotonische chips op en geeft ze zo een boost, zodat bijvoorbeeld detectoren voor tumormarkers of virussen gevoeliger worden.

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners