Imtech dient verzoek tot staking van betaling in

Economie 11/08/2015 13:30:33

Voor wie met Imtech samenwerkt: dat bedrijf heeft een gerechtelijk akkoord en staking van betaling verkregen. Imtechs Duitse dochter vroeg eerder al het faillissement aan.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(12/8) Digitalisering binnenvaart voor meer efficiëntie en veiligheid

(11/8) Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Technisch diensverlener Royal Imtech N.V. laat op zijn website weten staking van betaling aangevraagd te hebben bij de rechtbank van Rotterdam. De rechtbank heeft het verzoek goedgekeurd en er zijn bewindvoerders aangesteld.

Eerder liet Imtech al weten zijn situatie en de mogelijke gevolgen te evalueren. Het bedrijf kondigde in diverse mededelingen (zie leestips onderaan) aan alle opties te (her)bekijken nadat het er niet in geslaagd was een overeenkomst met zijn financiers te bereiken over bijkomende geldmiddelen. Het uitgangspunt was daarbij 'zoveel mogelijk van de groep te bewaren'.

"De raad van bestuur en de raad van commissarissen zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is om uitstel van betalen aan te vragen", laat Imtech weten.

"Het is zeer teleurstellend dat het na al onze inspanningen onvermijdelijk blijkt om deze situatie te vermijden. Staking van betaling vergroot de kansen dat belangrijke delen van de Imtech Groep kunnen bewaard blijven, in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder van onze werknemers".

"Wij danken alle belanghebbenden die ons bedrijf in uitdagende tijden hebben gesteund", aldus Frans Cremer, voorzitter van de raad van bestuur, en Gerard van de Aast, voorzitter van de raad van commissarissen.

Gevolgen voor Imtech Belgium
Volgens diverse media heeft het verzoek tot staking van betaling geen rechtstreekse gevolgen voor de vestiging van Imtech in België. "De aanvraag heeft enkel betrekking op het moederbedrijf in Nederland". De Belgisch tak telt zowat 1.000 werknemers en realiseert rond 200 miljoen euro omzet. << (Bert Belmans) (foto: Imtech)


LEESTIPS

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers en Air Products hebben een strategische overeenkomst getekend rond samenwerking en de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof.

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

In het PhairywinD project biedt een sterk academisch team ondersteuning op gebied van de laatste technologische trends, de wetenschappelijke vooruitgang en innovatieve ideeën aanreiken.

Hoe ver kan je productiesystemen neerschalen? - column

Machines en andere productiemiddelen worden steeds compacter om materiaalverbruik te minimaliseren en kosten te besparen. Maar in hoeverre kan je individuele functies samenbrengen?

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners