Krachtige Faulhaber DC-motoren nu verkrijgbaar bij RS Components - techniek

Technisch nieuws 11/08/2015 14:04:16

De selectie bij RS van Faulhaber motoren en regelaars met hun gepatenteerd design maakt de high-end automatisering en controle betrouwbaar en stil.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Postgraduaat Smart Logistics

Brugge, Gent, Kortrijk

van 25/09/2020 tot 28/03/2021

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Keuze van de redactie

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, biedt nu een selectie producten van Faulhaber aan, waaronder DC-micromotoren, borstelloze DC-servomotoren, DC-versnellingsmotoren en snelheidsbegrenzers.

In totaal heeft RS 24 motoren geselecteerd, met diverse formaten, snelheden, voedingsspanningen en uitgaande koppels.

lle motoren beschikken over Faulhabers gepatenteerde schuine-rotortechnologie, die zorgt voor een hoog koppel in verhouding tot het gewicht van de motor, een hoge efficiëntie, een soepele rotorpositionering zonder cogging, een lage koppelrimpel en een hoge lineariteit en gevoeligheid.

De rotor reageert ook zeer snel in toepassingen die vaak moeten starten en stoppen.

Het assortiment bevat 12 geborstelde DC-micromotoren uit de CXR-serie, met grafietborstels voor een hoog vermogen en een lange levensduur, de SR-serie met een ingebouwde hoge-resolutie-encoder en omschakeling via edelmetalen, wat zorgt voor een lage contactweerstand, en de SR-Flat-serie voor toepassingen in zeer kleine ruimten.

Er zijn motoren van 6 V, 12 V en 24 V, koppels van 0,35 mNm tot 40 mNm en asdiameters van 1,5 mm, 2 mm, 3 mm en 4 mm beschikbaar. 

RS heeft daarnaast vijf borstelloze motoren geselecteerd die, dankzij het groef vrije ontwerp en de inerte rotor, ideaal zijn voor zware servotoepassingen met frequente overbelasting en voor continu draaiende toepassingen. Het gaat om vier vierpolige motoren met een hoog koppel en een robuuste constructie die tegen grote schokken en trillingen kan, met één zeer platte 12 V-motor van 7000 rpm met een ingebouwde snelheidsbegrenzer.

Er zijn ook zeven geborstelde motoren verkrijgbaar met geïntegreerde tandwielaandrijvingen of motorreductoren, die nog meer koppel- en snelheidsopties bieden, van 4 rpm tot enkele honderden rpm.

De SC1801-3530, een snelheidsbegrenzer voor borstelloze motoren en het bijbehorende programmeerboard maken de Faulhaber-reeks bij RS compleet.

Deze compacte regelaar, met toegankelijke schroefaansluitingsstrips voor motoren en voedingen, heeft flexibele interface-opties waardoor hij bijvoorbeeld geschikt is voor decentrale automatiseringssystemen, handling- en toolingapparaten of pompen. <<

Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UGent stapt mee in Siemens Industry Academy

De academie, die vorig jaar ontstond om ingenieursopleidingen en grote industriële spelers in Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen, gaat nu ook een partnerschap aan met de UGent.

Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

De Eye-Robot is een robotapparaat waarmee chirurgen baanbrekende nieuwe oogprocedures uit kunnen voeren voor vormen van blindheid, die momenteel nog ongeneesbaar zijn.

Laatste verbindingsstuk ALEGrO-project gerealiseerd

Verschillende Waalse ministers waren aanwezig in het conversiestation van Lixhe (Luik) om de laatste werken bij te wonen. ALEGrO is de eerste elektrische interconnectie tussen België en Duitsland.

Biologisch oplosmiddel verlaagt energieverbruik

De Nederlandse UTwente ontwikkelt biologische oplosmiddelen voor industriële scheidings­processen, wat een grote energiebesparing oplevert in vergelijking met de huidige industrie­standaarden.

Stad Brugge en imec gaan ‘urban digital twin’ ontwikkelen

Stad Brugge en onderzoekscentrum imec gaan een digitale 3D-replica van de stad ontwikkelen die zal toelaten om de impact van maatregelen (rond luchtkwaliteit en verkeerstromen) te simuleren.

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Om de gepauzeerde opdrachten van klanten door de corona-crisis te vervangen, legde het bedrijf zich volledig toe op R&D. Twee proof of concepts zijn klaar om eind 2020 in de markt te testen.

Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

Het gaat om de vestiging van de grootste Atlantische zalmkwekerij in Europa, met een aquaponic systeem waarbij visafval wordt hergebruikt als biogas.

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

De piepkleine versterker van UTwente pept de lichtsignalen van fotonische chips op en geeft ze zo een boost, zodat bijvoorbeeld detectoren voor tumormarkers of virussen gevoeliger worden.

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners