Technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard

Economie 14/08/2015 10:09:23

De onderdelen Marine en Nordic worden buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies, om zo 7.300 banen te behouden.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(12/8) Digitalisering binnenvaart voor meer efficiëntie en veiligheid

(11/8) Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Bij Imtech werkten tot nu toe bijna 22.000 mensen. De twee onderdelen Marine en Nordic zijn gelijk na het faillissement verkocht. Daardoor moeten 7.300 banen behouden blijven, waarvan ongeveer 1.300 in Nederland.

Imtech Nordic zal voorlopig onderdeel blijven van een nieuw opgerichte besloten vennootschap. Dit onderdeel beslaat 20% van de omzet, na Duitsland het grootste onderdeel van het concern.

Investeringsmaatschappij Pon Holdings en Parcom Capital hebben een akkoord bereikt over het in zijn geheel overnemen van Imtech Marine. Op dit moment worden de details rondom de overname verder uitgewerkt.

Door de verkoop is er weer werkkapitaal beschikbaar voor de twee divisies, zodat die kunnen blijven draaien.

De curatoren, Paul Peters en Jeroen Princen, proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK / Ierland te verkopen. Ook voor Nederlandse onderdelen van Imtech zou inmiddels veel interesse zijn getoond.

Binnen het installatiebedrijf Imtech zijn tachtig arbeidsplaatsen verloren gaan. Het betreft hier werkmaatschappijen die deel uitmaakten van de holding, maar niet failliet zijn.

Het faillissement van Imtech volgt op het dinsdag aangekondigde uitstel van betaling, vaak een voorbode van een faillissement.

Die stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Circa 960 projecten worden getroffen door dit faillissement, maar de werknemers bij die projecten blijven voorlopig doorgaan.

Het noodlijdende bedrijf slaagde er de afgelopen weken niet in om aanvullende afspraken te maken met zijn financiers. Het bedrijf had minimaal een lening van 75 miljoen euro nodig.

Het is het doel om zo veel mogelijk van de onderneming te behouden, en de daarbij behorende banen. Financiers van Imtech hebben het het recht op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic en eventuele andere onderdelen.

De aandeelhouders en Imtech zullen geen baat hebben bij deze verkopen. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat misschien een schadeclaim namens beleggers indienen.

Er was 1,1 miljard euro bijgestort, voordat het concern opeens failliet ging. << (Lydia Heida) (foto: Imtech)


LEESTIPS:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers en Air Products hebben een strategische overeenkomst getekend rond samenwerking en de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof.

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

In het PhairywinD project biedt een sterk academisch team ondersteuning op gebied van de laatste technologische trends, de wetenschappelijke vooruitgang en innovatieve ideeën aanreiken.

Hoe ver kan je productiesystemen neerschalen? - column

Machines en andere productiemiddelen worden steeds compacter om materiaalverbruik te minimaliseren en kosten te besparen. Maar in hoeverre kan je individuele functies samenbrengen?

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners