Technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard

Economie 14/08/2015 10:09:23

De onderdelen Marine en Nordic worden buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies, om zo 7.300 banen te behouden.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

(3/9) Methaan-etende bacteriën lusten ook stikstof

(2/9) Holst Centre start test-productielijn voor geprinte elektronica

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET - Bij Imtech werkten tot nu toe bijna 22.000 mensen. De twee onderdelen Marine en Nordic zijn gelijk na het faillissement verkocht. Daardoor moeten 7.300 banen behouden blijven, waarvan ongeveer 1.300 in Nederland.

Imtech Nordic zal voorlopig onderdeel blijven van een nieuw opgerichte besloten vennootschap. Dit onderdeel beslaat 20% van de omzet, na Duitsland het grootste onderdeel van het concern.

Investeringsmaatschappij Pon Holdings en Parcom Capital hebben een akkoord bereikt over het in zijn geheel overnemen van Imtech Marine. Op dit moment worden de details rondom de overname verder uitgewerkt.

Door de verkoop is er weer werkkapitaal beschikbaar voor de twee divisies, zodat die kunnen blijven draaien.

De curatoren, Paul Peters en Jeroen Princen, proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK / Ierland te verkopen. Ook voor Nederlandse onderdelen van Imtech zou inmiddels veel interesse zijn getoond.

Binnen het installatiebedrijf Imtech zijn tachtig arbeidsplaatsen verloren gaan. Het betreft hier werkmaatschappijen die deel uitmaakten van de holding, maar niet failliet zijn.

Het faillissement van Imtech volgt op het dinsdag aangekondigde uitstel van betaling, vaak een voorbode van een faillissement.

Die stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Circa 960 projecten worden getroffen door dit faillissement, maar de werknemers bij die projecten blijven voorlopig doorgaan.

Het noodlijdende bedrijf slaagde er de afgelopen weken niet in om aanvullende afspraken te maken met zijn financiers. Het bedrijf had minimaal een lening van 75 miljoen euro nodig.

Het is het doel om zo veel mogelijk van de onderneming te behouden, en de daarbij behorende banen. Financiers van Imtech hebben het het recht op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic en eventuele andere onderdelen.

De aandeelhouders en Imtech zullen geen baat hebben bij deze verkopen. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat misschien een schadeclaim namens beleggers indienen.

Er was 1,1 miljard euro bijgestort, voordat het concern opeens failliet ging. << (Lydia Heida) (foto: Imtech)


LEESTIPS:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

De bouw van de nieuwe fabriek / distributiecentrum, een investering van 50 miljoen euro, startte in april vorig jaar en nadert zijn voltooiing en is positief voor de lokale werkgelegenheid.

Winnaars 3D Print Awards bekend gemaakt

Kamp C heeft de winnaars van de 3D Print Awards bekend gemaakt. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De winnende inzendingen worden later echt geprint.

Flowcomm België wordt Jadiflow

De firma Flowcomm België gaat sinds 1 september door onder de naam Jadiflow en blijft het pompen, afsluiters en warmtewisselaars uit het CSF Group assortiment verkopen.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners