Nieuwe snellere toegang tot groot aantal CAD-modellen bij RS Components - techniek

Technisch nieuws 14/08/2015 10:25:23

RS geeft designers samen met SamacSys toegang tot ECAD Part Wizard en componentmodellen voor alle populaire PCB-tools.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

(3/9) Methaan-etende bacteriën lusten ook stikstof

(2/9) Holst Centre start test-productielijn voor geprinte elektronica

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat het exclusieve distributeurstoegang heeft tot de SamacSys ECAD Part Wizard (EPW) en een groot aantal kant-en-klare ECAD-modellen van elektronische onderdelen.

Deze modellen ondersteunen alle populaire ECAD-formaten, waaronder DesignSpark PCB van RS, en zijn samen met EPW volledig gratis te downloaden via de DesignSpark-website.

RS werkt samen met SamacSys en vooraanstaande componentfabrikanten aan nauwkeurige ECAD-modellen van hoge kwaliteit. Deze modellen bevatten schematische symboolinformatie en printplaatblauwdrukken voor elektronische onderdelen.

Dit biedt ontwikkelaars veel voordelen, zoals snel zaken inbouwen in designs, minder printplaatfouten en veel tijdsbesparing, wat weer leidt tot meer gebruiksvriendelijkheid en een kortere doorlooptijd.

Met de ECAD Part Wizard hebben ontwikkelaars volledige controle over het schematische onderzoek naar botbreuken. Het gaat dan onder meer om het aantal aan te maken fracturen, de plaatsing van pins aan de zijkant van elke fractuur (links, rechts, boven en onder) en de volgorde van weergave.

Daarnaast bevat EPW blauwdrukken van PCB-onderdelen, die allemaal IPC-conform zijn en waarbij de gebruiker minimale, nominale en maximale opties kan instellen.

Deze nieuwe ECAD-modellen zijn te downloaden via RS Online, rechtstreeks vanuit EPW of vanuit de Product Data Library (PDL) van RS, en ze helpen ontwikkelaars bij hun rapid prototyping.

Momenteel bevat de PDL meer dan twee miljoen artikelen van ruim 500 fabrikanten, met vijf miljoen technische documentatie- en computer gestuurde technische bestanden.

Daarnaast kunnen DesignSpark-gebruikers een verzoek indienen om onmiddellijk een bepaald componentmodel aan te maken, als het niet al in de bibliotheek aanwezig is.

“DesignSpark is een online-community van RS met waardevolle informatie en belangrijke, gratis te downloaden tools zoals DesignSpark PCB”, aldus Alex MacDougall, Managing director bij SamacSys.

“Het feit dat de ECAD Part Wizard en de ECAD-modellen nu in de Product Data Library zitten, laat zien dat ze van grote waarde kunnen zijn voor de productiviteit van ontwikkelaars, en dat het design- en prototype proces er een stuk sneller van wordt.”

"De gratis beschikbaarheid van SamacSys EPW en het grote aantal ECAD-modellen kunnen voor ontwikkelaars een heel belangrijk hulpmiddel zijn", aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS.

"Designers kunnen zo meer tijd besteden aan innovatieve projecten, in plaats van tijd te verspillen aan het invoeren van data om ECAD-libraries op te bouwen. Ook weten ze zeker dat er geen datafouten het proces binnenkomen." <<

Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

De bouw van de nieuwe fabriek / distributiecentrum, een investering van 50 miljoen euro, startte in april vorig jaar en nadert zijn voltooiing en is positief voor de lokale werkgelegenheid.

Winnaars 3D Print Awards bekend gemaakt

Kamp C heeft de winnaars van de 3D Print Awards bekend gemaakt. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De winnende inzendingen worden later echt geprint.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners