Kerastem meldt positieve resultaten voor stamcelgebaseerd haargroeimiddel

Onderzoek & Wetenschap 14/09/2015 10:24:03

Amerikaanse biotechbedrijf Kerastem Technologies meldt tijdens congres na fase I klinische testen 100% positieve resultaten voor zijn nieuwe, op stamcellen gebaseerde haargroeimethode.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ontwikkeling slim nanodeeltje tegen antibiotica-resistente infecties

Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Vijf laureaten van FWO-Excellentieprijzen bekend gemaakt

Supercontinuum: stap voor stap naar een brede waaier van kleuren

Drie VUB-wetenschappers worden coördinator bij CERN

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

(3/9) Methaan-etende bacteriën lusten ook stikstof

(2/9) Holst Centre start test-productielijn voor geprinte elektronica

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De positieve respons van 100% tijdens de klinische proeven werd gemeld door Dr. David Perez-Meza (Malaga, Spanje) op een recente bijeenkomst van ISHRS, de International Society of Hair Restoration Surgery.

De aankondiging is gebaseerd op de eerste klinische testen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de artsen de hoofdhuid van 9 gezonde patiënten met haarverlies eenmalig injecteerden met een regeneratief, celverrijkt adipose-weefsel.

In de klinische proeven werden nadien 6 patiënten gedurende een periode van zes maanden gevolgd met behulp van algemene fotografie en macrofotografie. De artsen rapporteren nu een respons van 100% bij patiënten.

Bij patiënten met haarverlies in een vroeg stadium was de toename in aantallen/dichtheid van haren gemiddeld 17% (p = 0,02). Bij mannen met haarverlies in een vroeg stadium was een gemiddelde toename van 29% (p=0,057) te zien in aantallen/dichtheid, waarbij een gemiddeld verschil van 40 haren per vierkante centimeter werd waargenomen.

De Kerastem-behandeling is gebaseerd op een opkomende wetenschap waarin adipose (vet) een belangrijke rol speelt in de normale groeicyclus van haarzakjes. In de klinische aanpak wordt gebruik gemaakt van gezuiverde adipose, in combinatie met stamcellen en regeneratieve cellen, om celverrijkt weefsel te leveren aan de aangetaste hoofdhuid.

Dr. Eric Daniels, Chief Medical Officer van Kerastem: "Vet en van vet afgeleide stamcellen worden steeds vaker gezien als een cruciale factor in de normale haargroeicyclus. Deze dataset uit het Verenigd Koninkrijk ondersteunt deze aanname en wij kijken uit naar de lancering van de klinische STYLE-trial (faze II, redactie) in de Verenigde Staten".

STYLE is goedgekeurd voor deelname met maximaal 70 patiënten bij maximaal 8centra binnen de Verenigde Staten, en er wordt verwacht dat de inschrijving aan het eind van 2015 zal beginnen. << (Bert Belmans) (foto: Kerastem)

ACHTERGROND
Succesvolle resultaten van fase I klinische proeven betekenen niet dat een geneesmiddel snel verkrijgbaar zal zijn. Fase I is de start van een evaluatietraject dat tot tien jaar in beslag kan nemen. Er volgt nog een fase II om onder meer de juiste dosering te bepalen en een fase III met vergelijkende proeven op grote(re) schaal. Eerst na het succesvol doorlopen van al deze testen en goedkeuring van de betrokken instanties, mag een geneesmiddel op de markt worden gebracht. Nadien, na de lancering, komt er nog een fase IV om het medicament onder werkelijke gebruiksomstandigheden te evalueren.
Positieve resultaten van fase I testen kunnen voor de biotechbedrijven wel de deur openen naar extra financiering. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

De bouw van de nieuwe fabriek / distributiecentrum, een investering van 50 miljoen euro, startte in april vorig jaar en nadert zijn voltooiing en is positief voor de lokale werkgelegenheid.

Winnaars 3D Print Awards bekend gemaakt

Kamp C heeft de winnaars van de 3D Print Awards bekend gemaakt. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De winnende inzendingen worden later echt geprint.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners