Kerastem meldt positieve resultaten voor stamcelgebaseerd haargroeimiddel

Onderzoek & Wetenschap 14/09/2015 10:24:03

Amerikaanse biotechbedrijf Kerastem Technologies meldt tijdens congres na fase I klinische testen 100% positieve resultaten voor zijn nieuwe, op stamcellen gebaseerde haargroeimethode.

Lees hieronder verder   
Verwant

Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Vijf laureaten van FWO-Excellentieprijzen bekend gemaakt

Supercontinuum: stap voor stap naar een brede waaier van kleuren

Drie VUB-wetenschappers worden coördinator bij CERN

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(12/8) Digitalisering binnenvaart voor meer efficiëntie en veiligheid

(11/8) Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De positieve respons van 100% tijdens de klinische proeven werd gemeld door Dr. David Perez-Meza (Malaga, Spanje) op een recente bijeenkomst van ISHRS, de International Society of Hair Restoration Surgery.

De aankondiging is gebaseerd op de eerste klinische testen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de artsen de hoofdhuid van 9 gezonde patiënten met haarverlies eenmalig injecteerden met een regeneratief, celverrijkt adipose-weefsel.

In de klinische proeven werden nadien 6 patiënten gedurende een periode van zes maanden gevolgd met behulp van algemene fotografie en macrofotografie. De artsen rapporteren nu een respons van 100% bij patiënten.

Bij patiënten met haarverlies in een vroeg stadium was de toename in aantallen/dichtheid van haren gemiddeld 17% (p = 0,02). Bij mannen met haarverlies in een vroeg stadium was een gemiddelde toename van 29% (p=0,057) te zien in aantallen/dichtheid, waarbij een gemiddeld verschil van 40 haren per vierkante centimeter werd waargenomen.

De Kerastem-behandeling is gebaseerd op een opkomende wetenschap waarin adipose (vet) een belangrijke rol speelt in de normale groeicyclus van haarzakjes. In de klinische aanpak wordt gebruik gemaakt van gezuiverde adipose, in combinatie met stamcellen en regeneratieve cellen, om celverrijkt weefsel te leveren aan de aangetaste hoofdhuid.

Dr. Eric Daniels, Chief Medical Officer van Kerastem: "Vet en van vet afgeleide stamcellen worden steeds vaker gezien als een cruciale factor in de normale haargroeicyclus. Deze dataset uit het Verenigd Koninkrijk ondersteunt deze aanname en wij kijken uit naar de lancering van de klinische STYLE-trial (faze II, redactie) in de Verenigde Staten".

STYLE is goedgekeurd voor deelname met maximaal 70 patiënten bij maximaal 8centra binnen de Verenigde Staten, en er wordt verwacht dat de inschrijving aan het eind van 2015 zal beginnen. << (Bert Belmans) (foto: Kerastem)

ACHTERGROND
Succesvolle resultaten van fase I klinische proeven betekenen niet dat een geneesmiddel snel verkrijgbaar zal zijn. Fase I is de start van een evaluatietraject dat tot tien jaar in beslag kan nemen. Er volgt nog een fase II om onder meer de juiste dosering te bepalen en een fase III met vergelijkende proeven op grote(re) schaal. Eerst na het succesvol doorlopen van al deze testen en goedkeuring van de betrokken instanties, mag een geneesmiddel op de markt worden gebracht. Nadien, na de lancering, komt er nog een fase IV om het medicament onder werkelijke gebruiksomstandigheden te evalueren.
Positieve resultaten van fase I testen kunnen voor de biotechbedrijven wel de deur openen naar extra financiering. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers en Air Products hebben een strategische overeenkomst getekend rond samenwerking en de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof.

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

In het PhairywinD project biedt een sterk academisch team ondersteuning op gebied van de laatste technologische trends, de wetenschappelijke vooruitgang en innovatieve ideeën aanreiken.

Hoe ver kan je productiesystemen neerschalen? - column

Machines en andere productiemiddelen worden steeds compacter om materiaalverbruik te minimaliseren en kosten te besparen. Maar in hoeverre kan je individuele functies samenbrengen?

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners