Vinci Energies neemt nichespeler Radar Automation in Deinze over

Bedrijfsnieuws 14/09/2015 11:13:10

Vinci Energies, in technische middens bekend van het merk Actemium, lijft specialist in automatisering van mengvoederprocessen over. "Hun expertise sluit perfect aan".

Lees hieronder verder   
Verwant

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

4.4% dividend voor coöperanten van Wind Together

Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Belgische euromunten voortaan in Nederland geslagen

Biocartis haalt 80 miljoen euro op via kapitaalverhoging

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het industriële IT-bedrijf Radar Automation werd begin de jaren tachtig opgericht en heeft zich over de jaren vooral gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor de mengvoedersector.

De jongste jaren keek het management ook naar andere agro-industrieën voor zijn zelf ontwikkelde pakketten - waaronder multisite MES-oplossingen, gerichte ERP-functionaliteiten en logistieke tools - zoals de meststoffenindustrie, maar ook de voedingsindustrie en de energiesector.

Voor Radar Automation vormt de verkoop de volgende stap in zijn internationale groeistrategie: "De opname in het Actemium-netwerk (een merk van Vinci Energies, redactie) is een belangrijke stap in onze verdere ontwikkeling en toekomst. Het zal ons ook toelaten om nog intenser te investeren in de ontwikkeling van onze sectorspecifieke softwareoplossingen".

Vinci Energies is in België onder meer actief via zijn internationale netwerk 'Actemium', dat zich toespitst op de industrie. Het is in dit netwerk dat Radar opgenomen wordt.

Actemium is georganiseerd per proces, met driehonderd business units gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. Het netwerk telt een 300-tal business units in 38 landen en stelt 20.000 mensen tewerk, goed voor een zakencijfer van 2,1 miljard euro.

"De ervaring en kennis van Radar Automation sluit perfect aan op onze expertise in gerichte oplossingen voor de veevoedingsindustrie, en versterkt op die manier onze positie binnen dit marktsegment", aldus Vinci in een mededeling.

De overname ging op 9 september 2015 in. Ook de tweede vestiging van Radar Automation in Bretagne maakt deel uit van de acquisitie. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. << (Bert Belmans) (foto: Actemium)

 Lees méér over:  actemium  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners