Vinci Energies neemt nichespeler Radar Automation in Deinze over

Vinci Energies, in technische middens bekend van het merk Actemium, lijft specialist in automatisering van mengvoederprocessen over. "Hun expertise sluit perfect aan".

Trefwoorden: #actemium, #Radar automation, #veevoeder, #vinci, #vinci energies

Lees verder

Techniek

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.BE - Het industriële IT-bedrijf Radar Automation werd begin de jaren tachtig opgericht en heeft zich over de jaren vooral gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor de mengvoedersector.

De jongste jaren keek het management ook naar andere agro-industrieën voor zijn zelf ontwikkelde pakketten - waaronder multisite MES-oplossingen, gerichte ERP-functionaliteiten en logistieke tools - zoals de meststoffenindustrie, maar ook de voedingsindustrie en de energiesector.

Voor Radar Automation vormt de verkoop de volgende stap in zijn internationale groeistrategie: "De opname in het Actemium-netwerk (een merk van Vinci Energies, redactie) is een belangrijke stap in onze verdere ontwikkeling en toekomst. Het zal ons ook toelaten om nog intenser te investeren in de ontwikkeling van onze sectorspecifieke softwareoplossingen".

Vinci Energies is in België onder meer actief via zijn internationale netwerk 'Actemium', dat zich toespitst op de industrie. Het is in dit netwerk dat Radar opgenomen wordt.

Actemium is georganiseerd per proces, met driehonderd business units gespecialiseerd in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering. Het netwerk telt een 300-tal business units in 38 landen en stelt 20.000 mensen tewerk, goed voor een zakencijfer van 2,1 miljard euro.

"De ervaring en kennis van Radar Automation sluit perfect aan op onze expertise in gerichte oplossingen voor de veevoedingsindustrie, en versterkt op die manier onze positie binnen dit marktsegment", aldus Vinci in een mededeling.

De overname ging op 9 september 2015 in. Ook de tweede vestiging van Radar Automation in Bretagne maakt deel uit van de acquisitie. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.