Overlegplatform om België in wereldtop chemie en life sciences te houden

Economie 16/09/2015 12:07:32

De federale regering en essenscia werken samen om België in de wereldtop van de chemie en life sciences te houden. Nieuwe “High Level Group chemie en life sciences” wordt opgestart.

Lees hieronder verder   
Verwant

ISO 9001:2015 voor Factory of The Future E.D.&A. in Kalmthout

Overlegplatform om België in wereldtop chemie en life sciences te houden

Atlas Copco Airpower eerste compressorbouwer met ISO 22000

RoboJob op weg naar 200ste installatie in vier jaar tijd

UNIZO reikt award uit voor beste Belgische souvenir en relatiegeschenk

Crimineel idee: niet-justitiële bestemming kelders justitiepaleis Brussel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dit overlegplatform heeft als doel een ondersteunend kader te creëren om het concurrentievermogen van de chemische industrie en life sciences te versterken en zo de verankering van de sector in België te verzekeren.

Met het succes van de eerste High Level Group in het achterhoofd, hebben de federale regering en essenscia vandaag de oprichting van een nieuwe “High Level Group chemie en life sciences” aangekondigd.

De officiële installatievergadering in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel en vertegenwoordigers van essenscia vond plaats bij Realco, een bedrijf gespecialiseerd in de enzymenchemie.

Voor de High Level Group werden vier sleuteldomeinen geïdentificeerd: werkgelegenheid, energie, innovatie en de bescherming van de gezondheid. Voor elk van deze sleuteldomeinen wordt een werkgroep opgericht.

Op de agenda staan thema’s zoals de loonkost van volcontinuarbeid, de dossiers inzake overheidssteun aan hernieuwbare energie, de uitbreiding van de fiscale vrijstelling voor onderzoekers tot op bachelorniveau en het nationale register voor nanomaterialen.

De doelstelling? Oplossingen zoeken om het concurrentievermogen van de sector te versterken. Tegen eind 2016 moet dit uitmonden in een concreet actieplan.

Eerste minister Charles Michel: “Deze sector is een van de economische pijlers van ons land. Met bijna 90.000 jobs, bijna een derde van alle industriële investeringen en bijna de helft van alle privé-uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling, speelt deze sector, die bovendien de lijst aanvoert van de Belgische export, een vitale rol in onze economie.”

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia: “De Belgische chemische en farmaceutische industrie moet vandaag opboksen tegen een groeiende internationale concurrentie. Structureel overleg tussen de sector en de federale regering binnen deze nieuwe ‘High Level Group’ is dan ook van essentieel belang om onze leiderspositie te versterken.” << (Guy Leysen) (bron en foto: essenscia)

Op de foto: Yves Verschueren.

 Lees méér over:  essenscia   chemie  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners