Management buy-out: Maintenance Partners opnieuw in Belgische handen

Bedrijfsnieuws 17/11/2015 13:27:31

Vijf directieleden van technisch dienstverlener Maintenance Partners kopen Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems uit. "We verankeren ons bedrijf opnieuw in België".

Lees hieronder verder   
Verwant

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

4.4% dividend voor coöperanten van Wind Together

Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Belgische euromunten voortaan in Nederland geslagen

Biocartis haalt 80 miljoen euro op via kapitaalverhoging

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Modular software performance

B&R Webinar

dinsdag 6 oktober 2020

Techni-Mat

Kortrijk Xpo

van 7/10/2020 tot 8/10/2020

Stoomtechniekdag 2020

Antwerp Expo

woensdag 7 oktober 2020

Keuze van de redactie

(28/9) Brent Tirry en Kiefer Moyaert winnen Vlaamse STEM-Olympiade 2020

(28/9) VUB-onderzoeker test lichtgewicht gevelsysteem

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het onderhoudsbedrijf Maintenance Partners staat opnieuw op eigen benen. Dat laat het management officieel weten.

Het bedrijf is een gekende naam in de markten van het onderhoud en de herstelling en revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines.

Na in 2001 opgericht te zijn als een Belgische onderneming, kwam het bedrijf in 2009 onder de vleugels van het Japanse Mitsubishi Heavy Industries (het latere Mitsubishi Hitachi Power Systems), dat de jaren daarop stevig investeerde in de uitbouw van de service-infrastructuur.

Nu nemen vijf leden van het management het heft opnieuw zelf in handen, naar verluidt in nauw overleg met de Japanners: "We hebben samen de afgelopen maanden onze toekomststrategie uitvoerig besproken en de management teams zijn tot de conclusie gekomen dat beide ondernemingen over voldoende expertise en marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien". Dus zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Bij de management buy-out zijn vijf directieleden van Maintenance Partners betrokken: de huidige CEO Wim Schelfaut, CFO Ludovic Thybergin, COO Dirk Coveliers, Director Business Development Jean Louis Counet en Director Shared Services Luc Nevejans.

Zij nemen de participatie van Mitsubishi Hitachi Power in Maintenance Partners volledig over. Beide bedrijven zullen in de toekomst evenwel nauw blijven samenwerken omdat Maintenance Partners zijn status van Authorized Service Center voor MHPS behoudt en zijn activiteiten voor de Japanse groep nog zal uitbreiden.

"De onderneming verkeert financieel in topconditie, met een eigen vermogen dat boven het Belgische gemiddelde uitsteekt", aldus de vijf. "Bovendien biedt deze buy-out de beste garantie voor de bestaande arbeidsplaatsen".

Ook niet onbelangrijk: "We hebben zowel de technologie als de expertise in huis om de meest complexe onderhoudstaken uit te voeren, ook in de energievoorziening. We blijven focussen op de kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zowel projecten voor onze grote klanten als voor de kleinere die we nog steeds als onze core business beschouwen".

"Wij kunnen bogen op de ervaring van een internationaal OEM-bedrijf, maar dan wel gekoppeld aan de mentaliteit van een lokale serviceverlener. Deze visie zullen we dankzij de Belgische verankering meer dan ooit realiseren”.

Wat de Japanners er toe drijft hun aandelen in een financieel gezond bedrijf te verkopen, is niet duidelijk. Evenmin werd meegedeeld hoeveel de vijf managers betalen voor de overname. << (Bert Belmans) (foto: Maintenance Partners, onderhoud windturbine)

ACHTERGROND
Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel in Antwerpen is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

VUB-onderzoeker test lichtgewicht gevelsysteem

Dr. Matthias De Munck, onderzoeker aan de VUB, heeft voor zijn doctoraatsonderzoek het gebruik van een nieuw soort lichtgewicht gevelpanelen met een dikke isolatielaag onderzocht.

ABISS2020 wordt grootste digitale oefening ooit

‘De grootste digitale training ooit’, zo omschrijft digitaal expert Steven Van Belleghem de coronacrisis: “Ik verwacht dat we deze periode later benoemen als the golden age of digital.”

Lithiumaccu’s sneller op te laden dankzij meer nanokanaaltjes

Niobium-wolfraam-oxide fungeert als elektrode in li-ion batterijen. Door hier een nanostructuur op aan te brengen, komen er meer wegen vrij voor lithium ionen, aldus onderzoek van UTwente.

E-fuels van belang bij verduurzaming zwaar transport

Synthetische methanol, -diesel en -LNG zijn voor wegtransport over lange afstand en de scheepvaart de meest geschikte opties, aldus onderzoek van onder meer VoltaChem, TNO en SmartPort.

Bedrijven investeren miljoenen euro’s in hergebruik van CO2 in North Sea Port

Alco Bio Fuel (ABF), Messer Benelux en IJsfabriek Strombeek investeren samen 10 miljoen euro in een tweede 'recovery unit' voor koolstofdioxide, gevestigd bij Alco Bio Fuel in North Sea Port.

Bouwsector lanceert eerste sector-overschrijdende ethische code

We gaan vandaag heel anders met elkaar om dan vroeger, zowel privé als op de werkvloer. Om hieraan tegemoet te komen, ondertekenen verschillende partners uit de bouwsector een ethische code.

8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

Tijdens de halve finale van de Vlaamse PhD Cup 2020 streden nog 16 onderzoekers om een felbegeerd finaleticket in de wacht te slepen. Hiervan gaan er nog 8 door naar de finale op 6 oktober.

Microplastics hopen zich op in zee

Tegen 2100 kan 69% van het wateroppervlak van de Middellandse Zee en 54% van het oppervlak van de Gele Zee vervuild zijn met microplastics, aldus een studie van onder meer VLIZ en UGent.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners