RS Components introduceert Robox 3D-printer voor Rapid prototyping - techniek

Technisch nieuws 23/11/2015 9:53:58

De gebruiksvriendelijke en veelzijdige Robox 3D-printer wordt geleverd met een verwisselbare printkop voor een optimale microproductie.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, lanceert de Robox, de eerste 3D-printer van het Engelse bedrijf CEL, dat al jaren gereedschap ontwikkelt en produceert.

Dat zie je terug in de goed ontworpen, hoogwaardige behuizing, de printkwaliteit  en de eenvoud van het gebruik, tegen een aantrekkelijke prijs! De Robox is geschikt voor een groot aantal gebruikers, van elektronica-/industriële technici en productontwikkelaars die betrokken zijn bij het creëren van ontwerpen met behulp van Rapid prototyping, tot studenten.

De grootste onderscheidende factor van de Robox is het gepatenteerde dual-nozzle systeem, waarmee de gebruiker sneller (max. 300%) objecten kan printen met een hoge resolutie.

Een printkop bevat een 0,3mm en een 0,8mm extrusie diameter nozzle. Hierdoor kan de Robox zeer hoog gedetailleerde oppervaktes printen, waarbij de binnenkant van een model met de grote nozzle zeer snel opgevuld wordt.

Het resultaat is een afwerking van zeer hoge kwaliteit in een veel kortere printtijd. Andere hoogwaardige 3D-printspecificaties zijn o.a. een bouwvolume van 210 x 150 x 100 mm en een maximale laagresolutie van 20 micron.

Door het gepatenteerde HeadLock Systeem is de printkop van de Robox snel en eenvoudig te verwisselen, zodat de gebruiker altijd met de juiste kop werkt voor de desbetreffende functie.

Dankzij de verwisselbare printkop is de Robox in plaats van slechts een 3D-printer, een toekomstbestendig en multifunctioneel platform voor microproductie.

Het bedrijf heeft een uitgebreide “routekaart” met hardware- en software-upgrades voor nieuwe functies en mogelijkheden, zoals de binnenkort te lanceren dual-material kop en een snijmes/freeskop die de Robox de mogelijkheid geven om papier, karton en vinyl te snijden in iedere gewenste vorm.

Dankzij deze aanpassingsvermogen is de Robox uit te bouwen tot een volledig microproductie- en prototypingsysteem.

De Robox 3D-printer is compatibel met Windows, Apple en Linux-besturingssystemen en wordt geleverd met Robox AutoMaker-software, die 3D-ontwerpen vertaalt in een voor de printer geschikte taal door het 3D-model in lagen te “snijden” en de informatie vervolgens door te zenden naar de Robox, zodat deze klaar is voor productie.

De machine is compatibel met een brede reeks aan materialen, waaronder PLA, ABS, HIPS, nylon, PETG en PVA, en de functie “Automatic bed leveling” zorgt ervoor dat de print iedere keer aan de plaat hecht zonder interventie van de gebruiker.

Bovendien bespaart het Automatic Material Recognition-systeem tijd en moeite bij de verwerking van de materiaalinformatie en dankzij de vooraf geladen printprofielen op iedere spoel kan de gebruiker snel aan het werk.

De printer wordt geleverd in een behuizing die uitdrogen voorkomt en snel, veilig en eenvoudig te gebruiken is.

De Robox 3D-printer is de laatste uitbreiding van het groeiende assortiment Rapid-prototyping-machines van RS, waaronder andere scherp geprijsde 3D-printers van 3D Systems, MakerBot, Ultimaker, BEEVERYCREATIVE en RepRapPro, evenals de RS IdeaWerk en IdeaWerk Pro 3D-printers.

De Robox 3D-printer is nu verkrijgbaar bij RS Components. De kit bestaat uit één spoel met filament, geïntegreerd 4GB geheugen, USB-stick, USB-kabel, AC-plug, toolset en alcoholdoekjes.

De printer wordt tevens geleverd met een instructiehandboek en standaard 2 jaar garantie. <<

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

VIL en Logistics in Wallonia lanceren een nieuwe digitale marktplaats, die logistieke bedrijven toelaat om capaciteit te delen in de huidige onzekere tijden. Logimarket is sinds kort online.

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Technologiefederatie Agoria lanceerde een nieuw programma om bedrijven te helpen bij hun digitalisering. Het project ‘DigiCoach’ krijgt Vlaamse, Waalse en Brusselse ondersteuning.

Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Om dit te realiseren wil de materiaal-fabrikant zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept.

Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

De vraag naar elektrochemische energie­opslag­techno­logieën neemt snel toe. Er is niet alleen veel meer vraag, maar er wordt ook gezocht naar meer duurzame manieren van energie-opslag.

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Wat gebeurt wanneer zeventig teams van onderzoekers dezelfde gegevens analyseren? Studie toont aan dat bevindingen van hersenonderzoek variabel kunnen zijn als gevolg van verschil in keuzes.

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

De sensor is in staat om magnetische golven op te vangen en bestaat uit een antenne, een uitleesscherm, een harde schijf, .... Dit onderzoek richt zich op het gedrag van magneetgolven.

Joystick zorgt voor precieze besturing beton­afwerk­machines

Het Luxemburgse bedrijf Topp and Screed bouwt machines die in één dag grote betonnen industriële vloeren leggen, waarbij de joysticks van elobau voor de bediening van deze machines zorgen.

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners