Zesde editie ‘Ondernemers voor de Klas’ van start gegaan

opleiding 12/01/2016 13:15:30

Gisteren ging de zesde editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ van start, een onderwijsproject van Vlajo in samenwerking met essenscia vlaanderen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

GBM Works test vibro-drillen van monopiles

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 30 bedrijfsleiders uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende zes weken een gastles aan leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen: “Met dit initiatief willen we ondernemerschap stimuleren bij jongeren en hen inspireren voor wetenschap en techniek.”

‘Ondernemers voor de Klas’ loopt van 11 januari tot eind februari en is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. In alle Vlaamse provincies geven ondernemers en bedrijfsleiders gastlessen om de ondernemingszin bij jongeren aan te scherpen en hen inspiratie te bieden voor hun verdere studie- of beroepskeuze.

Voor de chemische en life sciences industrie gaat het om enkele grote namen als Wouter De Geest (CEO BASF Antwerpen), Dirk Coorevits (Algemeen Directeur Soudal), Volker Weintritt (Managing Director Covestro, het vroegere Bayer), Wim Michiels (CEO Proviron), Roel De Vil (Plant Manager Nippon Shokubai), Toon Bossuyt (CEO Boss Paints) en Patrick Rogiers (Managing Director 3M Benelux).

Beckx: “De chemie, kunststoffen en life sciences is een sector die permanent innoveert en grenzen verlegt met duurzame producten, baanbrekende medicijnen en revolutionaire toepassingen. Bovendien is het een aantrekkelijke sector om in te werken. Daarom is het essentieel dat nog meer jongeren met volle overtuiging kiezen voor een STEM-studierichting (Science, Technology, Engineering, Mathematics).”

‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen.

In totaal nemen meer dan 20 sectorbedrijven deel: 3M, Agfa-Gevaert, Allnex Belgium, BASF, Boss Paints, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, DSM, DuPont de Nemours, Ecosynth, Evonik, Genzyme, Induss, INEOS, JSR Micro, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai, Proviron en Soudal. << (Guy Leysen) (foto: essenscia - Frank Beckx)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners