ISO 9001:2015 voor Factory of The Future E.D.&A. in Kalmthout

Bedrijfsnieuws 16/02/2016 11:32:54

"We zijn als Belgisch bedrijf erg concurrentieel met lageloonlanden", stelt elektronicafabrikant E.D.&A., dat als één van de eerste bedrijven ter wereld de nieuwe ISO 9001:2015 norm behaalt.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE – E.D.&A. in Kalmthout ontwikkelt en assembleert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten.

De fabrikant werkt hierbij continu aan verbetering en proces- en productinnovatie, en hanteert naar eigen zeggen een bedrijfsfilosofie van ‘lean product development’ en ‘lean manufacturing’.

Dat blijkt zijn vruchten af te werpen: de firma is erin geslaagd om als één van de eerste bedrijven ter wereld de nieuwe ISO 9001:2015 norm te behalen. Meer nog: E.D.&A. was dit jaar ook één van de winnaars van de gegeerde ‘Factory of The Future award’ (zie leestip onderaan).

"We zetten naast kennis in eigen huis in 'first time right', efficiëntie en ecologie", stelt Managing Director Gert D’Handschotter."Samenwerking tussen de afdelingen is daarbij cruciaal."

"Van de start van een elektronicaontwikkeling denken we na over de produceer- en testbaarheid in een latere fase. Dit levert tijdens de productie en het testen grote efficiëntie- en kwaliteitsvoordelen op. En dat maakt ons als Belgisch bedrijf erg concurrentieel met de lageloonlanden." << (Bert Belmans) (foto: E.D.&A.)


Leestip
Zeven nieuwe fabrieken van de toekomst gelauwerd

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners