Vanparijs Engineers komt in handen van EDF Luminus

EDF Luminus verwerft 100% van de aandelen van Vanparijs Engineers, een ingenieursbureau met uitgebreide expertise in engineering, contracting en onderhoud van WKK- en UPS installaties.

Trefwoorden: #contracting, #EDF Luminus, #engineering, #onderhoud, #UPS installaties, #Vanparijs Engineers, #WKK-installaties

Lees verder

HR

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Vanparijs Engineers, met hoofdzetel te Hoegaarden, stelt 30 werknemers te werk. Het ingenieursbureau stelt enerzijds technische oplossingen voor aan B2B-klanten om in hun eigen energieopwekking te voorzien (WKK of cogeneratie).

Anderzijds verzekert Vandit bedrijf een ononderbroken stroomvoorziening via UPS-installaties (Uninterrupted Power Supply). Het bureau biedt daarvoor allereerst engineeringdiensten aan gaande van audit, haalbaarheid, ontwerp, werfopvolging tot oplevering.

Vervolgens treedt het ook op als contractor voor de uitvoering van het project. Tot slot zorgt het ook voor het onderhoud van de installaties. Het bureau realiseerde in 2015 een zakencijfer van 7.5 miljoen euro.

Door deze overname zet EDF Luminus een volgende belangrijke stap in de realisatie van zijn strategie om de eerste energiepartner te zijn.

Huidige managers Patrick Steegmans en Sébastien Farinotti van Vanparijs Engineers blijven in hun functies actief als co-CEO’s.