Award Preventieadviseur van het jaar 2016 voor Walter De Volder (+video)

Bedrijfsnieuws 9/06/2016 9:37:25

Walter De Volder, Preventieadviseur bij Volvo Car Gent, heeft gisteren de Award van Preventieadviseur van het jaar 2016 gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

“Time to connect Belgium with 5G” - column

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

“Gaan we groeibedrijven straffen?” - opinie

België telt vijf nieuwe ’Fabrieken van de toekomst’

Technologische industrie flirt met 2% groei

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met deze Award beloont Agoria, de federatie van de technologische industrie, een bedrijf dat bijzondere aandacht schenkt aan veiligheid; niet alleen die van zijn eigen medewerkers maar ook die van derden, voornamelijk onderaannemers.

Dit jaar heeft Walter De Volder, Preventieadviseur bij Volvo Car Gent, de jury kunnen overtuigen en de prijs in de wacht gesleept.

Walter De Volder: “Onze veiligheidsregels werden opgesteld met als doel zorg te dragen voor iedereen die op ons bedrijf binnenkomt: medewerkers, bezoekers, contractors. Alle domeinen van het welzijnsbeleid komen aan bod: arbeidsveiligheid, ergonomie, gezondheid, hygiëne, psychosociale aspecten, milieu en verfraaiing van de werkplaatsen.”

De Volder: “Onze prestaties op het vlak van veiligheid worden geregeld met het management besproken. Samen geven we ook stelselmatig feedback aan de verschillende contractors waarmee we samenwerken.”

“Alle investeringen die we doen, hetzij vervangingsinvesteringen hetzij onderhoudswerken en kleine uitbreidingen, worden per fabriek besproken met zowel de hiërarchische lijn als de contractors,” aldus De Volder. << (Guy Leysen) (bron en foto: Agoria)

ACHTERGROND
De verkiezing van Preventieadviseur van het jaar is een gezamenlijk initiatief van het Expertisecentrum Sociaal (Veiligheid & Welzijn) en van de sector Contracting van Agoria.

Deze sector groepeert bedrijven die actief zijn in het domein van installaties voor gebouwen, infrastructuur en de industrie: installatie, montage, technisch onderhoud en projectmanagement. <<

Mis ook dit niet...

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

Wetenschappers uit 50 landen, inclusief België, gaan klimaatverandering meten in en vlak boven de bodem, in plaats van 1,5 tot 2 meter boven de grond te meten zoals normaal gebeurt.

Vakbeurs wire en Tube door corona verplaatst naar 7-11 december

Zonder draad, kabels en buizen kan geen gebouw worden geconstrueerd, geen brug worden gebouwd en geen vliegtuig opstijgen. Daarom werd beslist om wire en Tube dit jaar toch nog te laten doorgaan.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners