Antwerpse expediteurs starten met Lean & Green

Onder begeleiding van het VIL gaan 8 expeditie-bedrijven een plan van aanpak uitwerken om 20% CO2-uitstoot te besparen binnen de goederenstromen die onder hun regie vallen.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #distributie, #expediteur, #Lean & Green, #logistiek, #VEA, #Vereniging Expediteurs Antwerpen, #VIL, #Vlaams Instituut voor de Logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) heeft reeds meer dan vier jaar ervaring in het begeleiden van bedrijven om een CO2-reductieplan op te stellen, 74 bedrijven werden al Lean & Green.

Een primeur is dat deze editie voor de eerste keer focust op een groep tussenpersonen in het vervoer. Als organisator van het verzenden van goederen, zonder eigen transportmiddelen, is het voor een expediteur geen evidentie om aan te tonen dat hij binnen zijn activiteiten 20% van de CO2-emissies binnen een periode van vijf jaar kan verminderen.

Acht expeditiebedrijven gaan alvast de uitdaging aan. Tijdens het traject zal vanuit de specifieke rol van de expediteur bekeken worden op welke manier hij kan bijdragen aan duurzame transportoplossingen en zo aan het verminderen van de eraan gerelateerde CO2.

Door deelname aan deze Lean & Green editie verwerven de expediteurs kennis om CO2 gunstige alternatieven aan te bieden, en deze ingang te doen vinden bij hun klanten. De Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA) wil de Antwerpse expediteurs­gemeenschap internationaal in de markt te zetten als trendsetter voor duurzamere wereldwijde logistieke stromen.

Zoals steeds gebeurt de evaluatie van dossiers door de VUB-MOBI. Bij een positieve evaluatie ontvangen zij de Lean & Green award in de lente van 2017. Op dat moment worden de namen van de laureaten bekend gemaakt.