Groot succes voor burgerdeelname aan EDF Luminus Wind Together

850 coöperanten tekenden nu reeds voor 2 miljoen euro in op de aandelen van deze coöperatieve. Nu wordt een tweede schijf aandelen uitgegeven ter waarde van 2 miljoen euro.

Trefwoorden: #aandelen, #coöperatieve, #EDF Luminius, #EDF Luminus Wind Together, #windenergie, #windmolen

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - EDF Luminus Wind Together is een coöperatieve die door EDF Luminus werd opgericht om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten.

Het doel van deze coöperatieve bestaat erin om een coöperatief kapitaal op te halen dat zal geïnvesteerd worden in diverse projecten omtrent hernieuwbare energie en om de publieke opinie te sensibiliseren voor hernieuwbare energie;

De eerste intekencampagne die betrekking had op de windmolenparken van Berloz en Tessenderlo en die op 9 september 2016 ten einde liep was een groot succes. Sindsdien staan er 221 personen op een wachtlijst voor een totaalbedrag van 497.250 euro.

In het licht van dit succes werd het tweede luik van deze campagne gelanceerd. Deze tweede intekenronde (eveneens ten belope van 2 miljoen euro) zal betrekking hebben op de windmolenparken van Ciney en Puurs.

De prijs voor een aandeel bedraagt nog steeds 125 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen op de aandelen intekenen.

Wind Together beoogt een gemiddeld rendement van 4,4% van de nominale waarde van de aandelen, maar er is geen gegarandeerd minimumdividend. Iedereen kan op maximaal 24 aandelen intekenen (in totaal 3.000 euro).