Federale overheid betaalt slechts 68 procent van facturen op tijd

Economie 10/11/2016 10:37:03

Slecht nieuws voor wie bij hen facturen heeft uitstaan: de federale overheid betaalt opnieuw slechter. Wel positief: het aantal zware wanbetalingen neemt over de hele lijn af

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

Gimv richt Life Sciences Advisory Board op

DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

Vlaamse regering en LRM verlengen samenwerking

nextAuth kent succesvolle eerste investeringsronde

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Uit de jongste barometer "betaalgedrag" van bedrijfsinformatiespecialist Graydon is alvast één zeer positieve conclusie te trekken: over de hele lijn is het aantal zware wanbetalingen in het derde trimester van dit jaar gedaald naar het op één na beste niveau sinds het begin van de crisisjaren. Bovendien betalen Belgische bedrijven en overheden 68 procent van de facturen binnen de afgesproken termijn. Vorig trimester noteerde Graydon 66 procent.

Het aantal wanbetalingen, oftewel facturen die langer dan 90 dagen na vervaldatum of zelfs niet betaald worden, is de afgelopen drie maanden afgenomen naar 8 procent. Dat is het op één na beste cijfer sinds het begin van de crisisjaren. "Zelfs tijdens de jaren van economische voorspoed maten we steevast een volume van 7% tot 9%", stelt Eric Van den Broele, Senior Manager R&D.

Helaas is er slecht nieuws voor wie overheidsopdrachten uitvoert. Zag Graydon in de eerste helft van dit jaar de betaalkwaliteit van de federale overheid nog verbeteren, vandaag is die trend gekeerd. Op dit moment worden slechts 68 procent van de facturen gericht aan de federale overheid tijdig betaald. Ter vergelijking: in het tweede trimester van dit jaar was dat nog 81 procent.

"Ook dDe Vlaamse Gemeenschap scoort beduidend zwakker en kent zelfs de slechtste score ooit”, voegt Van den Broele hieraan toe. "Door het voeren van een correct betaalbeleid waarbij facturen van het bedrijfsleven snel én stipt worden betaald, kan de overheid in belangrijke mate zorgen voor meer liquiditeit - de meer dan ooit noodzakelijke zuurstof - in de Belgische bedrijfseconomie.” << (Bert Belmans) (foto: Engineeringnet)

 Lees méér over:  graydon  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners