De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark van Purna Pharma in Puurs

Bedrijfsnieuws 4/01/2017 13:21:15

Lokerse engineeringbedrijf De Roeve sleutelt momenteel volop aan productie-installaties van het farmabedrijf Purna in Puurs. "We willen meer van dit type turnkey-projecten binnenhalen".

Lees hieronder verder   
Verwant

De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark van Purna Pharma in Puurs

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Roeve in Lokeren, dat 25 jaar geleden van start ging als automatiseringsbedrijf, zoekt in de toekomst verdere groei via multitechnische projecten. Dat meldt sales manager Antonio Van Holderbeke: "We hebben nu al acht afdelingen, waaronder Automation voor het ontwikkelen van machine- en procesbesturingen op basis van onder meer Siemens PLC's en GE. Deze afdeling gaat zich in de toekomst meer toeleggen op turnkey-projecten, waarbij we de nodige multitechnische expertise in een project samenbrengen onder de verantwoordelijkheid van één partij en met één aanspreekpunt".

Als recent voorbeeld van zo'n project citeert hij dat voor de productielijn ‘zalven’ bij Purna in het Vlaamse Pharma Valley, waar ook bedrijven zoals Pfizer, Novartis Alcon Couvreur en Capsugel huizen. Purna in Puurs is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van vloeibare en half vaste farmaceutische producten zoals gels, zalven en cremes. Het bedrijf haalde onlangs nog de productie van ’s wereld meest gekende zalf voor behandeling van spieren naar Puurs.

Van Holderbeke: "In dit geval was er nood aan een uitbreiding van het tankpark, een processtudie, URS-lastenboek en inox clean piping. Wij mochten het geheel op ons nemen. Design en voorstudie zijn inmiddels achter de rug en we zijn momenteel druk bezig aan de productie-installaties. In het voorjaar van 2017 moet de volledige lijn klaar zijn". << (Bert Belmans) (foto: De Roeve)

OP INDUMATION 2017
De Roeve groeide in 2016 met 13 nieuwe medewerkers en toont zich bewust van de uitdagingen van het IIoT: samen met Siemens en Yazzoom verzorgt het tijdens de komende vakbeurs Indumation 2017 lezingen in het kader van 'The Digital Enterprise'. "De eerste in deze soort", aldus Van Holderbeke. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Partners