Trendhuis: ’8 op 10 vindt Vlaanderen volgebouwd’

Economie 24/01/2017 8:45:22

De Vlaming is geboren met een baksteen in de maag, maar lijkt daar nu volgens trendonderzoekster Nathalie Bekx van onderzoeksbureau Trendhuis wat op terug te komen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Sensirion introduceert formaldehyde sensor

Meest efficiënte manier om hoge CO2-concentraties te meten

Gebouw optimaal ontwerpen met kunstmatige intelligentie

Infrabel gunt P&V Panels contracten na Europese aanbesteding

Unieke asfaltzonnecollector beschermt tegen sneeuw en ijzel

’s Werelds eerste hybride sondeertruck in gebruik genomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - 83% van de Vlamingen vindt dat Vlaanderen volgebouwd is en 67% staat negatief tegenover de verkaveling van de Vlaamse openbare ruimte, blijkt uit een studie bij 700 Vlamingen door Trendhuis. De Vlaamse ruimtelijke ordening en individualistische bouwkeuzes zorgen volgens Bekx al langer voor ecologische kopzorgen en esthetisch hilariteit.

De Instagrampagina van Ugly Belgian Houses, geweid aan lelijke Belgische huizen, telt 37.000 volgers. "Dit sijpelt nu door naar de meningen van Vlamingen. 83% vindt dat Vlaanderen te erg volgebouwd is en 67% laat zich negatief uit over de Vlaamse verkaveling."

"Als de verstedelijking van de openbare ruimte verder doorzet is er straks nergens meer een stukje open ruimte te vinden. Dat lijkt de Vlaming zich ook stilaan te beseffen. 75% is van mening dat er in de toekomst meer in de hoogte gebouwd moet worden." Maar om nu zelf in een stad te gaan wonen? Slechts 36% verkiest de stad boven het platteland. Trendhuis ziet dit samenhangen met de grote mobiliteitsvraagstukken in Vlaanderen.

"Voka berekende recent dat de structurele files Vlaanderen 400 miljoen euro per jaar kosten. De Vlamingen lijken de files beu en 30% geeft aan om in 2017 minder vaak de wagen te pakken. Hoe willen ze zich dan wel verplaatsen? 20% geeft aan vaker het openbaar vervoer te nemen en zelfs 53% neemt zich voor om vaker de fiets te nemen." << (Koen Mortelmans)

ACHTERGROND
Sinds 2005 houdt Trendhuis jaarlijks de vinger aan de pols bij de Belgen. Mee op basis van deze trendstudies stelt het trends voor het komende jaar vast. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners