Sonaca neemt het Amerikaanse LMI Aerospace over

Bedrijfsnieuws 24/02/2017 10:16:54

Vliegtuigbouwer Sonaca uit Gosselies lanceerde een bod om alle aandelen van LMI Aerospace binnen te halen. De ‘inkoop’, tegen 13,23 euro per aandeel, moet rond zijn tegen juni.

Lees hieronder verder   
Verwant

LHCb-experiment werpt licht op veelbesproken tetraquarks

Nieuwe inzichten op zonnevlammen dankzij supercomputers

Donkere-materiedetector xenon ziet meer activiteit dan verwacht

Sonaca en Celestia Antwerp werken mee aan bemande maanvlucht

Nieuwe satellietmissie monitort broeikasgasuitstoot

Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - LMI Aerospace, met hoofdkwartier in Saint-Louis (Missouri), ontwerpt en produceert romppanelen, ailerons, vleugelneuzen en cockpitvloeren voor passagiersvliegtuigen van Boeing en Airbus (A350, A320), zakenvliegtuigen als Gulfstream, Mitsubishi en Bombardier maar ook voor militaire toestellen als de Rotorcraft Blackhawk helikopter, de tiltrotor V-22 Osprey en de straalvliegtuigen F-18 Hornet, F-35 Lightning, F-15 Eagle.

Het bedrijf is ook helemaal mee met de groeiende trend om composieten in te zetten. LMI Aerospace telt zo’n 2.000 werknemers, maakte in 2015 een omzet van 355 miljoen euro en heeft 21 vestigingen in de VS, Mexico, Engeland en Sri Lanka.

Als de overname slaagt wordt LMI Aerospace een filiaal van de Sonaca Groupe die hiermee niet alleen in de VS doorbreekt, maar ook zijn aanbod uitbreidt -bij nieuwe en bestaande klanten- met complementaire producten. Het management van LMI Aerospace blijft op post.

Eerder lijfde Sonaca het Berlijnse Active Space Technologies GmbH (AST) in. Beide bedrijven werkten al langer samen aan ESA-projecten. AST bouwde o.a. aan het HP³ instrument (Heat-Flow and Physical Properties Probe) van het Duitse Ruimtevaart Center (DLR) voor de NASA-missie JPL INSIGHT. Het nieuwe Sonaca Space GmbH zal voortaan thermische controle systemen, thermische oplossingen en mechanismen ontwikkelen.

Sonaca, dat vooral gekend is voor zijn bewegende vleugelonderdelen -slats en flaps- heeft de ambitie een Tier-1 en Tier-2 speler te zijn in de lucht- en ruimtevaart. Het bedrijf, dat 2.500 medewerkers telt waarvan 250 ingenieurs en vestigingen heeft in België, Brazilië, Canada, China en Roemenië maakte een omzet van 360 miljoen euro (2015).

Dochter Sonaca Aircraft assembleert op dit ogenblik de eerste twee exemplaren van de éénmotorige tweezitter, de Sonaca 200. Een van de eerste klanten is de Belgian Flight School (BFS) die er 8 bestelde. << (Luc De Smet) (foto: Sonaca Aircraft)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners