Nieuw innovatief bedrijfsnetwerk Offshore Energie opgericht

Via dit nieuwe bedrijfsnetwerk kunt u voor innovatieprojecten rond offshore wind-, golfslag- en getijdenenergie inhoudelijke en andere steun genieten. Sirris neemt het voortouw.

Trefwoorden: #offshore, #Offshore Energie, #offshore windpark, #OWI Lab, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Repower )

ENGINEERINGNET.BE - Offshore energie is een groeimarkt met groot exportpotentieel voor Vlaamse bedrijven. Maar omdat offshore een complexe markt is, heeft het technologiecentrum Sirris samen met de UGent, VUB en Agoria een een nieuw IBN - een "innovatief bedrijfsnetwerk", zeg maar een cluster - in het leven geroepen.

Wat IBN's trachten te doen is een dynamiek rond innovatie op gang te brengen binnen een specifieke groep van ondernemingen. Zo richt het IBN "Offshore Energy" zich specifiek tot bedrijven die producten en diensten willen vermarkten in de offshore energiesector of interesse hebben om dit te gaan doen.

Het kan daarbij gaan om zowel kmo’s, start-ups, grote ondernemingen en havens als R&D intensieve en innovatiebewuste organisaties in het algemeen.

Wat verwachten?
Als lid van dit netwerk krijgt u ondersteuning met markt- en technologiekennis, om uw ideeën mee te vertalen in opportuniteiten. U krijgt duiding over het potentieel van samenwerking met een klant of leverancier en kunt rekenen op hulp met uw subsidieaanvraag, ter ondersteuning van uw innovatie.

Het initiatief geniet de steun van Agentschap Innoveren en ging op 1 maart 2017 van start.