Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Belgisch producent van milieuvriendelijke brandvertragende additieven investeert 10 miljoen euro, sluit fabriek in Duitse Offenbach en centraliseert al zijn productie in Willebroek.

Trefwoorden: #brandvertrager, #brandwerend, #chemie, #ecochem, #vlamvertrager

Lees verder

Techniek

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - Het chemiebedrijf Ecochem in Willebroek, in 2000 opgericht door Herman Meynaerts en Pieter Daeseleire, produceert milieuvriendelijke brandvertragende additieven, die hoofdzakelijk gebruikt worden in de bouw- en transportsector en elektronische toestellen.

Het bedrijf ontwikkelt producten die geïntegreerd worden in het productieproces zelf van de klant (geen coatings dus). In het geval van spaanplaten gaat het bijvoorbeeld over vlamvertragers die in de kern van het materiaal worden ingebracht. Ecochem heeft momenteel drie vestigingen: een hoofdkantoor in Olen en twee productie-eenheden in Willebroek en Offenbach, naast kantoren in een 25-tal landen wereldwijd.

De volgende jaren reorganiseert het bedrijf om al zijn activiteiten in Willebroek te centraliseren: er is een investeringsplan van 10 miljoen euro en een opleidingsplan van 1,2 miljoen euro. Een en ander staat te lezen in het officiële verslag van de beslissingen van de Vlaamse regering, die hiervoor een strategische transformatiesteun van 929.000 euro toekent.

"De investeringen omvatten onder meer de sluiting van de productievestiging in Offenbach en de integratie van deze productie in Willebroek, de sluiting van de vestigingen in Israël en Frankrijk om de productie van brandbluspoeders, wateradditieven en brandblusschuimen over te hevelen naar Willebroek, en de integratie van alle vennootschappen in een nieuw R&D-, kwaliteits- en brandtestlabo in Willebroek", zo staat te lezen in het verslag.