Aluvision wint ’Belgian Maker Award 2017’

Economie 26/06/2017 11:17:27

Aluvision uit Deinze, ontwikkelaar en producent van modulaire aluminium systemen voor, onder meer, standenbouw heeft de 'Belgian Maker Award 2017' gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Automatiseer met één voordelige kickstart

Digitalisering in de bouw komt traag op gang

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

DEME Offshore haalt Nederlands transport & installatie-contract binnen

Sectorbedrijven lanceren STEM-challenges voor jongeren

Siemens lanceert compacte en basis performance frequentieregelaar

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze award van UNIZO en DHL Express wordt intussen voor de tweede keer uitgereikt aan een Belgisch, lokaal producerend maakbedrijf, dat zich onderscheidt op vlak van duurzaamheid, innovatie, toekomstgerichte businessmodellen, export...

UNIZO-topman Karel Van Eetvelt: "Maakbedrijven, die hier produceren, zijn levensnoodzakelijk voor onze economie, welvaart en tewerkstelling. We moeten er dan ook alles aan doen om zowel bestaande als startende lokale makers te ondersteunen. De 'Belgian Maker Award' is bedoeld om inspirerende voorbeelden van innovatieve maakbedrijven een podium te bieden en daarbij meteen ook aandacht te vragen voor onze KMO-maakindustrie bij de regering."

Aluvision won de Belgian Maker Award voor de manier waarop het familiebedrijf een nieuw product en businessmodel introduceerde in de event- en standenbouwsector, namelijk modulaire, telkens weer herbruikbare componenten in duurzaam aluminium, waarmee flexibel standen op maat van elke beurs of event kunnen worden gebouwd.

Het familiebedrijf kiest daarbij doelbewust voor lokale productie in België, om van daaruit heel wat van haar producten te exporteren, inmiddels al naar 32 landen.

Danny Van Himste, CEO van DHL en voorzitter van de 'Belgian Maker Award'-jury: "Voorbeelden van maakactiviteiten die naar het buitenland worden overbracht of uitbesteed, waarna wij afgewerkte producten invoeren zijn legio. Aluvision daarentegen is een voorbeeld van hoe het ook (opnieuw) omgekeerd kan: produceren in ons land om die producten vervolgens de exporteren.”

In de slotronde van de Belgian Maker Award-verkiezing haalde Aluvision het van deze andere Belgische maakbedrijven: Brouwerij Huyghe uit Melle, High Tech Metal Seals uit Mechelen, La Fille d'O lingerie uit Gent en Slabbinck kerkgewaden en toebehoren uit Brugge. << (Guy Leysen) (foto: Unizo)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

SUSiEtec voor holistische benadering digitale transformatie

Kontron SUSiEtec introduceert holistische digitaliserings­oplossingen, waardoor machinebouwers, systeemintegratoren en fabrikanten hun digitale transformatie­doelstellingen sneller kunnen bereiken. Het portfolio biedt eenvoudige toegang tot nodige IoT/embedded computer­hardware, softwaretools en software­ontwikkelings­omgeving. >>

Partners