Vlaams-Brabantse school bespaart 88 ton CO2 met ecologische app

95 leerlingen van het zesde middelbaar van het VKO Opwijk spaarden op 5 maanden tijd maar liefst 88 ton CO2 uit. Volgens Ecolife komt dat overeen met wat 13.000 wagens op 1 dag uitstoten.

Trefwoorden: #app, #CO2, #CO2-uitstoot, #ecologische voetafdruk, #For Good, #VKO Opwijk

Lees verder

Nieuws

( Foto: For Good )

ENGINEERINGNET.BE - Leraar Klaas De Nil van het VKO Opwijk zocht naar een manier om zijn leerlingen op een leuke manier bewust te maken van een duurzame levensstijl en kwam uit bij de start-up For Good.

Die ontwikkelde een mobiele app die werkt als een game en mensen helpt om duurzaamheid te integreren in hun dagelijks leven. De zesdejaars van het VKO Opwijk gingen, met de steun van de hele school én de gemeente Opwijk, in januari aan de slag met de For Good Challenge.

De uitdaging: de klas die tegen juni 2017 de meeste CO2 uitspaart, wint! Via de app kregen de leerlingen tips & tricks om duurzamer te leven. Daarnaast organiseerde de school activiteiten om nog meer CO2 uit te sparen. Welke impact dat had op het klimaat, konden de leerlingen opvolgen via de Challenge website.

De Nil: “Het is duidelijk dat jongeren bezorgd zijn om het klimaat maar het is niet eenvoudig om te weten hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. Via de For Good app kregen de leerlingen praktisch advies dat ze gemakkelijk konden toepassen in hun eigen leven.”

For Good maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. For Good wil scholen, bedrijven en gemeenten zelf het heft in handen doen nemen om impact te hebben op de klimaatsverandering.

Maarten Desmet, oprichter van For Good: “Onze gebruikers ervaren hoe ze door bepaalde alternatieven te kiezen, het verschil kunnen maken. Overheden hebben natuurlijk hun verantwoordelijkheden hierin maar ieder van ons kan vandaag al aan de slag om de klimaatverandering tegen te gaan.”

For Good wil het succes van VKO Opwijk voortzetten en lanceert dit najaar Challenges met maar liefst 15 scholen, met als doel meer dan 2.000 ton CO2 besparen.