Nog steeds meer dan 800 vacatures in chemie- en farmasector

Human Resource & Werk 29/06/2017 15:36:18

Hoewel de sector vorig jaar zowat 2.500 mensen heeft aangeworven, zijn er nog altijd meer dan 800 openstaande vacatures bij ondernemingen uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech.

Lees hieronder verder   
Verwant

Coronacrisis houdt arbeidsmarkt ook in 4de kwartaal op laag pitje

Stijn De Beuckelaer is de nieuwe Managing Director van SAP BeLux

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Toename faillissementen na de zomer verwacht

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vorige maand voerde essenscia vlaanderen voor de tweede keer een enquête uit naar de tewerkstellingstrends bij bedrijven uit de chemie- en farmasector. Aan deze Jobbarometer werkten 141 sectorbedrijven mee, samen goed voor zowat twee derde van de totale tewerkstelling van de sector in Vlaanderen.

Uit het onderzoek blijkt dat 82% van de bevraagde ondernemingen op dit moment personeel aanwerft. In totaal gaat het om 801 vacatures waarvan de helft nieuwe jobs, vooral in de farmasector. Voor 56% van de vacatures is geen specifieke werkervaring vereist, wat duidelijk kansen biedt voor pas afgestudeerden.

Op het vlak van opleidingsniveau is er een duidelijke verschuiving merkbaar richting hooggeschoolden. 33% van de vacatures in de chemie- en farmasector zijn bestemd voor masters, voornamelijk industrieel en burgerlijk ingenieurs. Ook bio-ingenieurs en (farmaceutische) wetenschappers zijn erg in trek.

Professionele bachelors (27%) liggen goed in de markt, vooral voor technische functies in productie en onderhoud maar ook steeds meer voor ondersteunende wetenschappelijke functies in de labo’s van farma- en biotechbedrijven. Doctors zijn vooral gegeerd voor R&D-functies, die goed zijn voor tien procent van het totaal aantal vacatures.

Het aandeel vacatures voor TSO-profielen is tegenover vorig jaar dan weer afgenomen van 41% naar 29%. Bijna 50% van deze vacatures is bestemd voor leerlingen uit zogenoemde Se-n-Se-richtingen (Secundair na Secundair of het vroegere 7de jaar), zoals bijvoorbeeld Chemische Procestechnieken. 75% van de vacatures op TSO-niveau betreft jobs in de productie, voor de rest gaat het in hoofdzaak om onderhoudsfuncties.

De Jobbarometer peilde voor het eerst ook naar het aantal aanwervingen tijdens het voorbije jaar. Daaruit blijkt dat de chemie- en farmasector 2.457 werknemers heeft aangeworven in 2016. In totaal is de sector goed voor 60.200 directe en zowat 100.000 indirecte jobs in Vlaanderen. << (Guy Leysen) (foto: UCB)

 Lees méér over:  essenscia   chemie  
Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners